Hidup Tak Selalunya Indah


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamualaikum, salam perpaduan, salam puasa hari ke berapa entah malas nak kira !

bak kata one of my gorgeous friend, Fyda Azman, "Hidup ni tak selalunya indah". 

ye betul tu Fyda betul, hidup kita ni tak selalunya indah. ada suka, ada duka. ada hitam, ada putih. ada yang baik, ada yang buruk. kita tak kan pernah gembira dua puluh empat jam. tak memang tak. walaupun kau ditakdirkan dilahirkan berfikiran serba positif dan serba mampu melawan menelan segala dugaan hidup kau tetap akan sedih kecewa duka lara sebab kau manusia macam aku. kita dua ada perasaan. kita semua ada perasaan. and thats why kita tak boleh nak expect hidup kita akan sentiasa happy takda benda nak mengganggu emosi kita sepanjang hari. tak.

the thing is we must always be strong. kena kuat. kena tabah. hati kena sado. yes memang perit tahan kesedihan tapi lawan. think of other things yang actually will make you happy. if singing boleh buat kau happy, then go for it. as for me makan will make me happy but bulan puasa kan awak, mana boleh suka suka nak makan masa matahari masih di atas kepala. kena tunggu berbuka. convert yang negatif jadi positif. find someone who you could talk to or kau pergi cakap dengan dinding je lah. pun boleh kan.

i want everyone around me to be happy. to always smile. to always makes me smile. to be strong. to be sooooo cheerful. to not be moody. i really dont want people i care to be sooooo emotional and sedih sedih. if sedih i am here for you to talk to. if tak nak cakap dengan aku takpa then cari orang lain yang kau percaya. im not the type of person yang usually kongsi cerita with everyone sebab i really dont know how to tell people how sad i am. so i swallow the pain and kill it inside. but i really hate it when someone i care is sad and tak nak cerita dekat orang lain because i know you cant swallow the pain. share it and we might be able to help you to at least calm you down.

most of my friend mesti cakap "aku tengok kau sentiasa happy je hadri kenapa tak sedih kenapa?".
kenapa kenapa kenapa kena sedih ? why not be happy. orang lain stress buat assignment aku boleh happy lagi kan. barang hilang pun buat rilex je. homework tak siap lari rilex. kena maki kutuk hamun perli pun rilex je. awak semua apa tahu apa yang saya rasa. awak nampak luaran je luaran je. dalam hati aku memang sedih yes memang perit kena maki hamun semua semua bagai lah tapi aku rilex je. takda point lah nak sedih sedih. hidup kita bukan lama. bila bila boleh mati so be happy selagi ada masa. salam sayang semua :*

http://about.me/hadri
Hadri Aziz. 

Leave a Reply

komen komen komen :D

Google+ Followers