Archive for July 2014

Hidup Tak Selalunya Indah


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamualaikum, salam perpaduan, salam puasa hari ke berapa entah malas nak kira !

bak kata one of my gorgeous friend, Fyda Azman, "Hidup ni tak selalunya indah". 

ye betul tu Fyda betul, hidup kita ni tak selalunya indah. ada suka, ada duka. ada hitam, ada putih. ada yang baik, ada yang buruk. kita tak kan pernah gembira dua puluh empat jam. tak memang tak. walaupun kau ditakdirkan dilahirkan berfikiran serba positif dan serba mampu melawan menelan segala dugaan hidup kau tetap akan sedih kecewa duka lara sebab kau manusia macam aku. kita dua ada perasaan. kita semua ada perasaan. and thats why kita tak boleh nak expect hidup kita akan sentiasa happy takda benda nak mengganggu emosi kita sepanjang hari. tak.

the thing is we must always be strong. kena kuat. kena tabah. hati kena sado. yes memang perit tahan kesedihan tapi lawan. think of other things yang actually will make you happy. if singing boleh buat kau happy, then go for it. as for me makan will make me happy but bulan puasa kan awak, mana boleh suka suka nak makan masa matahari masih di atas kepala. kena tunggu berbuka. convert yang negatif jadi positif. find someone who you could talk to or kau pergi cakap dengan dinding je lah. pun boleh kan.

i want everyone around me to be happy. to always smile. to always makes me smile. to be strong. to be sooooo cheerful. to not be moody. i really dont want people i care to be sooooo emotional and sedih sedih. if sedih i am here for you to talk to. if tak nak cakap dengan aku takpa then cari orang lain yang kau percaya. im not the type of person yang usually kongsi cerita with everyone sebab i really dont know how to tell people how sad i am. so i swallow the pain and kill it inside. but i really hate it when someone i care is sad and tak nak cerita dekat orang lain because i know you cant swallow the pain. share it and we might be able to help you to at least calm you down.

most of my friend mesti cakap "aku tengok kau sentiasa happy je hadri kenapa tak sedih kenapa?".
kenapa kenapa kenapa kena sedih ? why not be happy. orang lain stress buat assignment aku boleh happy lagi kan. barang hilang pun buat rilex je. homework tak siap lari rilex. kena maki kutuk hamun perli pun rilex je. awak semua apa tahu apa yang saya rasa. awak nampak luaran je luaran je. dalam hati aku memang sedih yes memang perit kena maki hamun semua semua bagai lah tapi aku rilex je. takda point lah nak sedih sedih. hidup kita bukan lama. bila bila boleh mati so be happy selagi ada masa. salam sayang semua :*

http://about.me/hadri
Hadri Aziz. 

New Life kat UiTM....Konon


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamualaikum, salam sejahtera, salam satu Malaysia, salam satu UiTM dihatiku !

ewah, dah jadi pelajar UiTM. new life lah sangat kan. haha. Alhamdulillah. aku terima dengan hati reda dan ikhlas aku fail matrik sampai kena dismiss sebab kalau tak mesti dah stay kat matrik and tak dapat nak masuk UiTM yang serba gah lagi agung. dapat sambung pelajaran dalam diploma Masscomm. lewat setahun masuk diploma but whatever i will do the best. setahun kat matrik sikit pun aku tak rasa buang masa buang duit buang beras. im glad dapat masuk matrik sebab banyak benda aku belajar kat sana banyak. dapat kenal ramai kawan yang serba awesome lagi kacak cantik comel gojes. kawan yang memahami. kawan yang kenal senang susah sama sama. kawan yang aku paling sayang paling rindu.

So far so good kat UiTM. takda lagi benda yang boleh buat mental aku break down macam kat matrik sampai meroyan royan. okay relax, tak sampai sebulan lagi kat UiTM tak rasa lagi perit pedih kehidupan pelajar universiti. apapun im hoping for the best here. hopefully everything went well tak nak ada halangan setinggi tembok besar cina and sedalam lautan india. roomates terlajak awesome. sayang dua dua roomate walaupun baru kenal. classmate ? eh terlebih awesome semua awesome. mohon bonding antara classmate kekal dari awal sampai habis pengajian. 5 semester kena hadap muka sama so harap semua sekepala sekali seotak.











dear classmates, im sorry in advance kalau aku ada buat salah. and sorry kadang kadang perangai aku ni unforgivable sikit. kalau aku buat benda pelik pelik jangan lari jauh pulak because that is who i am. im weird, eh no not weird, im unique. wiwiwi. and please know that aku sayang semua sama rata takda lebih takda kurang antara satu sama lain and aku respect each of you guys. mohon tabah dengan aku okay *peace sign*

http://about.me/hadri
Hadri Aziz. 

Google+ Followers