Fight (the rojak style)


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam. Peace semua. 


I hate hate hateeeee fighting with someone i care a lot more than anything. I hate fighting with my friends. I hate fighting with my cat. Tak pandai nak pujuk kucing. Hmmm. Hambar nya lawak Hadri. 


Its true dalam persahabatan dan hubungan wajib ada at least a little fight with each other. Dusta kata kalau tak pernah merajuk. Bohong. Mesti ada berlaku sikit salah faham, sikit keterlanjutan atau tersentuh sensitiviti. Biasalah tu. Biasa. This little fight actually yang akan buat relationship lagi kuat. 


I have learned a lot about fighting. Merajuk dua tiga hari benda biasa. Ada jugak smpai berbulan tak bertegur sebab bergaduh tapi at the end everything went normal. Bila bergaduh no one nak mengaku salah. Biasalah manusia nak menang je. Biasalah. Aku pernah bergaduh kat twitter dengan kawan aku. Bergaduh depan depan. Bergaduh melalui SMS. Macam macam lah. Zaman sekarang teknologi memudahkan nak bergaduh. Kah.


Aku tak suka bergaduh bukan sebab apa sebab aku care okayyy. Plus fighting with your friend is sooo stupid. Sebab apa sebab benda kecil pun kekadang nak gaduh. Benda yang tak patut buat gaduh pun nak gaduh. Semua benda baik yang kawan kau dah buat letak belakang. Tak nampak dah benda baik. Nampak salah yang kecik je. Bayang kan okay you spend your whole day dengan kawan kau but then bila gaduh kau tak jumpa nor tegur dia. Tak suka :( I will die in that case because i value friendship more than anything in this world. 


To every friend of mine, if we ever ever ever fight i want you to know that semua ni salah aku. Maybe aku mengada merajuk. Maybe aku tersentuh isu sensifif. Maybe aku buat salah tapi tak nak mintak maaf. Maybe aku annoyed kau. Semua tu salah aku okay. Aku tahu. Aku mintak maaf in advance if we ever ever ever fight with each other. Aku tak suka bergaduh :( 

Aku sayang semua kawan aku okay. I would take bullet for them. Sanggup mati. Will do anything for them. 


Leave a Reply

komen komen komen :D

Google+ Followers