Archive for 2014

Goodbye Sem 1


posted by Hadri Aziz

Comments Off

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia huhaaaaa !

Masa aku mula daftar di UiTM Lendu aku takda walau sorang pun kawan aku takda walau sorang pun yang aku kenal. sangat scary lagi lagi fikir bukan semua sebaya dengan aku. lagi scary sebab tak pandai buat kawan. scary jugak sebab takut orang panggil aku freak. but after dah satu semester duduk kat sana aku ada macam macam jenis kawan. aku ada roomate yang sangat terbaik, level mate yang sangat caring, classmate yang melimpah limpah hebatnya, sepresi yang awesome, diva yang melampau divanya, hanjeng yang kuat kuat dan paling sayang Bentara Clown (BC) dan semua semua lah kawan yang aku kenal.

this is me being not ready and all awkward masa
mula mula daftar

Yes mula mula masuk UiTM memang sangat takut since aku dah lari dari aliran sains but at the end baby this is what i want. thanks god for masscomm. Alhamdulillah aku dah habis sem 1. I have been struggling a lot untuk tamatkan sem 1. nasib ada kawan kawan yang sedia membantu bila ada masalah. at first rasa macam eh tak mampu kot nak tamatkan sem 1 but no i am not a quitter and aku berjaya. i am sooo glad and tak sabar pulak untuk sem 2.

this is me being so cool and awesome (loljk)

http://about.me/hadri
Hadri Aziz. 

Silang Budaya KMPP 2014


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamualaikum dan salam sayang !

tak babe tak. malang nya aku tak pergi program Silang Budaya kat matrik penang. tak aku tak pergi. ya Allah sedih gila melampau lampau sebab tak dapat pergi Silang Budaya. kalau ikutkan plan dah cantik nak pergi matrik penang but last last tukar hari pulak program tu. memang tak lah nak skip sampai lebih tiga kelas semata mata nak pergi sana. mampus aku kena repeat subjek nanti. sangat sedih kecewa duka lara tak dapat pergi matrik penang. so aku mampu tengok gambar kawan kawan yang lain bergembira pergi matrik penang dekat instagram je and i refuse to like gambar those yang pergi matrik penang sebab dengki. haha ya tuhan perangai sampai macam tu.

if you guys ask me do i miss matrik penang yes the answer is always yes. berjuta memori baik memori buruk kat matrik penang. and berjuta kawan kawan aku yang sumpah aku rindu gila nak peluk gigit semua hmm hmmmmm. ingatkan boleh lah jumpa ex-roomate, ex-classmate dengan team ItXpert semua but hmmm takda rezeki. insyaAllah next time. sangat berharap sebelum yang lain habis matrik, aku dapat pergi sana and at least stay dua tiga hari. for no reason i dont know kenapa tak boleh nak let it go lagi matrik penang. mungkin sebab matrik penang banyak bagi aku pengajaran selain daripada pengalaman yang aku tak boleh nak korek gali cari senang senang. matrik penang makes me a stronger person.


to those yang masih struggle study kimia fizik bio math dekat matrik, good luck guys. saya dah tak perlu kot nak letupkan kepala belajar semua tu yang memang subhanallah memecahkan otak. all the best for PSPM 2 later. and sumpah aku tak lupa walau seorang pun warga pelajar matrik penang yang aku sayangi. ewah.

P/S: to Lendurians sekalian especially the Diamonds (if you guys ever read this laaaaah) , my life is here now with you guys so imma live it right. walaupun saya cuma insan biasa namun saya akan cuba jadi luar biasa. ya mungkin agak merepek but i love you guys. cheers to another four sem bersama (insyaAllah) walaupun sem 1 tak habis lagi ! huhahiyaaaa




http://about.me/hadri
Hadri Aziz. 

Hidup Tak Selalunya Indah


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamualaikum, salam perpaduan, salam puasa hari ke berapa entah malas nak kira !

bak kata one of my gorgeous friend, Fyda Azman, "Hidup ni tak selalunya indah". 

ye betul tu Fyda betul, hidup kita ni tak selalunya indah. ada suka, ada duka. ada hitam, ada putih. ada yang baik, ada yang buruk. kita tak kan pernah gembira dua puluh empat jam. tak memang tak. walaupun kau ditakdirkan dilahirkan berfikiran serba positif dan serba mampu melawan menelan segala dugaan hidup kau tetap akan sedih kecewa duka lara sebab kau manusia macam aku. kita dua ada perasaan. kita semua ada perasaan. and thats why kita tak boleh nak expect hidup kita akan sentiasa happy takda benda nak mengganggu emosi kita sepanjang hari. tak.

the thing is we must always be strong. kena kuat. kena tabah. hati kena sado. yes memang perit tahan kesedihan tapi lawan. think of other things yang actually will make you happy. if singing boleh buat kau happy, then go for it. as for me makan will make me happy but bulan puasa kan awak, mana boleh suka suka nak makan masa matahari masih di atas kepala. kena tunggu berbuka. convert yang negatif jadi positif. find someone who you could talk to or kau pergi cakap dengan dinding je lah. pun boleh kan.

i want everyone around me to be happy. to always smile. to always makes me smile. to be strong. to be sooooo cheerful. to not be moody. i really dont want people i care to be sooooo emotional and sedih sedih. if sedih i am here for you to talk to. if tak nak cakap dengan aku takpa then cari orang lain yang kau percaya. im not the type of person yang usually kongsi cerita with everyone sebab i really dont know how to tell people how sad i am. so i swallow the pain and kill it inside. but i really hate it when someone i care is sad and tak nak cerita dekat orang lain because i know you cant swallow the pain. share it and we might be able to help you to at least calm you down.

most of my friend mesti cakap "aku tengok kau sentiasa happy je hadri kenapa tak sedih kenapa?".
kenapa kenapa kenapa kena sedih ? why not be happy. orang lain stress buat assignment aku boleh happy lagi kan. barang hilang pun buat rilex je. homework tak siap lari rilex. kena maki kutuk hamun perli pun rilex je. awak semua apa tahu apa yang saya rasa. awak nampak luaran je luaran je. dalam hati aku memang sedih yes memang perit kena maki hamun semua semua bagai lah tapi aku rilex je. takda point lah nak sedih sedih. hidup kita bukan lama. bila bila boleh mati so be happy selagi ada masa. salam sayang semua :*

http://about.me/hadri
Hadri Aziz. 

New Life kat UiTM....Konon


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamualaikum, salam sejahtera, salam satu Malaysia, salam satu UiTM dihatiku !

ewah, dah jadi pelajar UiTM. new life lah sangat kan. haha. Alhamdulillah. aku terima dengan hati reda dan ikhlas aku fail matrik sampai kena dismiss sebab kalau tak mesti dah stay kat matrik and tak dapat nak masuk UiTM yang serba gah lagi agung. dapat sambung pelajaran dalam diploma Masscomm. lewat setahun masuk diploma but whatever i will do the best. setahun kat matrik sikit pun aku tak rasa buang masa buang duit buang beras. im glad dapat masuk matrik sebab banyak benda aku belajar kat sana banyak. dapat kenal ramai kawan yang serba awesome lagi kacak cantik comel gojes. kawan yang memahami. kawan yang kenal senang susah sama sama. kawan yang aku paling sayang paling rindu.

So far so good kat UiTM. takda lagi benda yang boleh buat mental aku break down macam kat matrik sampai meroyan royan. okay relax, tak sampai sebulan lagi kat UiTM tak rasa lagi perit pedih kehidupan pelajar universiti. apapun im hoping for the best here. hopefully everything went well tak nak ada halangan setinggi tembok besar cina and sedalam lautan india. roomates terlajak awesome. sayang dua dua roomate walaupun baru kenal. classmate ? eh terlebih awesome semua awesome. mohon bonding antara classmate kekal dari awal sampai habis pengajian. 5 semester kena hadap muka sama so harap semua sekepala sekali seotak.











dear classmates, im sorry in advance kalau aku ada buat salah. and sorry kadang kadang perangai aku ni unforgivable sikit. kalau aku buat benda pelik pelik jangan lari jauh pulak because that is who i am. im weird, eh no not weird, im unique. wiwiwi. and please know that aku sayang semua sama rata takda lebih takda kurang antara satu sama lain and aku respect each of you guys. mohon tabah dengan aku okay *peace sign*

http://about.me/hadri
Hadri Aziz. 

Life Update


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia !

hai semua kacak kacak cantik cantik. apa khabar ? lama dah tak update blog. tak tahu nak tulis apa. otak kosong jeeee. ni tiba tiba dapat inspirasi

UPS 2 dah lepas. Result je belum keluar lagi. sangat pure torturement, cepat lah dapat result ! Tak sabar dah ni nak tahu subjek apa aku fail subjek apa aku lulus. Birthday aku pun dah lepas. Alhamdulillah aku dan 19 tahun. tahun ni tak rasa nak buat vlog dengan blog post macam tahun lepas. kalau nak gelak boleh cari kat youtube aku buat video untuk birthday tahun lepas. jangan gelak lebih lebih sudah. malu okay. sangat lawak bila ingat balik. hashtag throwback. tahun ni the best birthday okay the best. siap ada yang buat surprise and so on. thank you everyone. terasa diri ini disayangi. eceh. looking forward to reach 20 years old pulak tahun depan. bagi aku 20 years old ni tahun yang penting. dah masuk alam dewasa.

cepat masa lari laju tahu tahu Fariz dah nak daftar masuk UiTM. Sanggup dia tinggal aku sebelum PSPM 1 sebab dapat tawaran masuk UiTM. good luck Fariz kat tempat baru. mohon jangan lupa Hadri yang kacak kat KMPP ni. Sumpah tak tahu kenapa aku pulak rasa tak sabar padahal Fariz yang masuk UiTM. haha. selamat survive di sana ! jangan lupa pesan weols okay


good luck awak semua untuk result UPS 2. jangan nak takut risau sangat. kalau gagal sila buat yang terbaik lebih baik untuk PSPM 2 nanti. jangan dah terjatuh tak nak bangun pulak. peace semua !

http://about.me/hadri
Hadri Aziz. 

Fight (the rojak style)


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam. Peace semua. 


I hate hate hateeeee fighting with someone i care a lot more than anything. I hate fighting with my friends. I hate fighting with my cat. Tak pandai nak pujuk kucing. Hmmm. Hambar nya lawak Hadri. 


Its true dalam persahabatan dan hubungan wajib ada at least a little fight with each other. Dusta kata kalau tak pernah merajuk. Bohong. Mesti ada berlaku sikit salah faham, sikit keterlanjutan atau tersentuh sensitiviti. Biasalah tu. Biasa. This little fight actually yang akan buat relationship lagi kuat. 


I have learned a lot about fighting. Merajuk dua tiga hari benda biasa. Ada jugak smpai berbulan tak bertegur sebab bergaduh tapi at the end everything went normal. Bila bergaduh no one nak mengaku salah. Biasalah manusia nak menang je. Biasalah. Aku pernah bergaduh kat twitter dengan kawan aku. Bergaduh depan depan. Bergaduh melalui SMS. Macam macam lah. Zaman sekarang teknologi memudahkan nak bergaduh. Kah.


Aku tak suka bergaduh bukan sebab apa sebab aku care okayyy. Plus fighting with your friend is sooo stupid. Sebab apa sebab benda kecil pun kekadang nak gaduh. Benda yang tak patut buat gaduh pun nak gaduh. Semua benda baik yang kawan kau dah buat letak belakang. Tak nampak dah benda baik. Nampak salah yang kecik je. Bayang kan okay you spend your whole day dengan kawan kau but then bila gaduh kau tak jumpa nor tegur dia. Tak suka :( I will die in that case because i value friendship more than anything in this world. 


To every friend of mine, if we ever ever ever fight i want you to know that semua ni salah aku. Maybe aku mengada merajuk. Maybe aku tersentuh isu sensifif. Maybe aku buat salah tapi tak nak mintak maaf. Maybe aku annoyed kau. Semua tu salah aku okay. Aku tahu. Aku mintak maaf in advance if we ever ever ever fight with each other. Aku tak suka bergaduh :( 

Aku sayang semua kawan aku okay. I would take bullet for them. Sanggup mati. Will do anything for them. 


Google+ Followers