Archive for December 2013

Stay Strong Hadri


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamualikum dan Salam 1Malaysia sejahtera aman makmur

"Stay strong Hadri, stay strong" .
yesss, hampir semua orang cakap macam tu bila tahu aku masuk Program Dua Tahun (PDT) di matrikulasi dan aku bukan lagi di Program Satu Tahun (PST). kena tendang masuk PDT sebab keputusan PSPM 1 sangattttttt teruk. okay mari tidak bercakap pasal PSPM lagi. sudah lepas. maknanya aku tambah lagi satu tahun di matrikulasi. its okay its alright. Hadri okay. sangat fine.

lagipun memang dah lama plan nak masuk PDT. sejak UPS lagi. memang tak yakin boleh lalui PST. so its okay. dari awal lagi mental dah ready nak masuk PDT. plus plus plus, roomate aku sendiri merupakan classmate aku. senang apa apa boleh tanya je. senang nak tahu esok ada experiment atau tak jika ada kelas amali. senang sangat senang. pergi kelas pun sama lambat. bangun pun sama lambat. sangatttt fine.

but for real, aku rindu gila kelas lama, H3P3. rinduuuuuuu. walaupun kelas H3P3 sunyi tak semeriah kelas baru aku tapi aku siyes rindu. ye lah dah satu semester sama sama. budak kelas aku pun dah tahu perangai aku kan. aku tahu kelas lagi sunyi sebab aku takda sebab aku je yang biasa bersuara dalam kelas. to H3P3 (if u guys are reading this which u guys may not), terima kasih banyak banyak untuk segalanya. terima kasih bagi kerjasama bila aku perlukan. terima kasih dengar cakap aku. terima kasih tak pernah lawan aku. terima kasih tahan perangai aku. terima kasih. aku rindu nak kacau korang and buat korang semua gelak. aku suka bila korang gelak. comel. semua comel. comel macam anak patung semua. but its okay, lama lama nanti aku tak rindu dah korang. aku dah lupa kan korang. haha. okay tak. kalau jumpa aku still lagi tegur tegur or at least lambai kat korang sebab aku rindu korang. jangan lupa aku okay. sayang semua

guys, i will be fine. i will be okay. untuk yang concern, thank you soooo much. i will survive. im a survivor.

Dearest H3P3, take care. love, Hadri.

http://about.me/hadri
Hadri Aziz. 

Aku sebijik telur ayam


posted by Hadri Aziz

Comments Off


Jika kita pusingkan telur ayam mentah, telur tu akan terjatuh dah berhenti berpusing. Jika kita pusingkan telur separuh rebus, telur tersebut akan pusing sebentar dan terjatuh lalu berhenti berpusing. Jika kita pusingkan telur yang sudah siap direbus, telur tersebut akan berpusing dengan cantik nya tanpa terjatuh terkehel dan akhirnya berhenti pusing. 

Apa kaitan telur dengan aku ? 
Hidup aku ibarat sebijik telur. Aku lahir di dunia ni ibarat sebijik telur mentah. Yang tidak matang pemikirannya. Aku sedar jika aku sebijik telur mentah, mcm mana aku nak bejaya berpusing.

Aku mula memasuki fasa telur separuh mentah. Aku membesar sikit per sikit sambil mempelajari erti kehidupan. Aku belajar dari kesilapan. Aku belajar dari pengalaman. Aku mula memahami kehidupan. Tapi aku masih gagal lagi. Aku tetap cuba bangun. 

Kini aku sebijik telur rebus yang direbus dengan sempurna. Aku mula belajar menempuh dugaan dan menyesaikan masalah. Namun aku masih terjatuh lagi dalam menempuh dugaan. Kenapa ? Bukan kah aku sudah sempurna ? Tidak. Aku seorang manusia yang tidak sempurna. Aku hanya mampu mencari kesempurnaa namun aku tak mampu mencapai tahap sempurnya. Aku bukan tuhan ku. Allah tuhan ku, yg Maha Sempurna. Walau aku masih jatuh, aku masih mampu berpusing kembali dengan cantiknya. Aku tak kenal erti putus asa. 

Jangan putus asa. 

HadriAziz

PSPM 1


posted by Hadri Aziz

Comments Off

Assalamualikum dan salam satu Malaysia


Keputusan rasmi PSPM 1 dah keluar. Kepada yang berjaya aku ucapkan tahniah. 

Result aku mohon jangan tanya berapa sebab aku tak kan bagi tahu. Kalau boleh aku nak aku sorang je tahu. Tapi ada jugak yang dah tahu. Bohong kalau aku kata aku tak sedih dengan result aku. Dusta kalau aku kata aku tak kecewa dengan diri aku. Tipu kalau aku kata aku tak kecewakan mak aku. Aku harap mak bapak aku memahami aku. Aku tak nak mak bapak aku kecewa dengan aku. Cukup aku sendiri yang kecewa. Aku nak mak bapak aku bangga tapi aku gagal buat mereka bangga. 

Result aku cukup buat aku untuk masih belajar di KMPP. Aku cukup bersyukur dengan apa yang aku dapat. Aku bersyukur masih mampu sambung belajar. Aku bersyukur aku masih diberi peluang untuk membanggakan mak bapak aku. 

Sedih sangat kecewa tapi kenapa aku mampu senyum lagi ? Mampu bergelak ketawa lagi ? Sebab apa sebab benda dah lepas. Buat apa nak berkecewa lagi. Aku bukan jenis yang kecewa smpai tiga hari tiga malam tak makan tak bercakap. Tak aku bukan macam tu. Aku jenis yang "oh ini keputusan aku, okay bye." Lepas tu go on with life. Buang masa lah nak berduka lara ni. Enjoy hidup selagi mampu. 

La tahzan



Short story about love


posted by Hadri Aziz

Comments Off

Aku dah 18 tahun hidup tapi tak pernah couple tak pernah ada makwe tapi dah setuja kali jatuh cinta dah beribu kali heartbroken sebab crush couple dengan orang lain. Sangat sad life dan hashtag forever alone. 


Okbai 

Google+ Followers