Archive for August 2013

exam dan kehidupan (suka suki kehidupan beremosi)


posted by Hadri Aziz on

No comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

life is getting tougher. macam ni lah nak describe kehidupan sekarang. haha, bukan apa, aku baru lepas exam Ujian Pertengahan Semester (UPS) kat matrik ni, memang minggu ujian merupakan minggu jiwa hati muda aku ni jadi sensitif bagai. benda kecil pun aku boleh terasa dalam. stress orang kata. memang stress pun. rasa macam nak robek robek badan orang lain.

disebabkan exam yang sejujurnya lagi stress daripada exam di sekolah menengah, aku jadi emotional sentiasa. ye, luaran memang aku senyum aku gelak tapi dalam hati rasa kosong je. kadang kadang bila bersembang dengan kawan, aku rasa macam orang tak berapa suka dengan aku. perasaan negatif yang datang entah dari mana. sebab exam jugaklah aku deactivate twitter (sekejap je deactivate lepas tu reactivate balik -.-). takda pun yang perasan aku deactivate sebab siapa kisah pasal aku kan ? haha. no one care. ha emotional punya pasal kan. haha. tapi hakikatnya ada je yang care tapi jiwa negatif aku yang kata "buat apa dia nak kesah ?". bagaikan aku yang tak mengizinkan dia kesah pasal aku.

biasalah kehidupan, ada suka ada duka, ada atas ada bawah. tak normal lah kalau sentiasa berada di atas. kononnya gembira sentiasa. tipu sebenarnya kalau kata kita sentiasa gembira. dusta. walaupun kita lakukan sesuatu yang kita suka ataupun kita bersama dengan orang yang kita sayang, kita tetap akan berada di bawah sekali sekala. orang atasan pun akan berada di bawah. raja permaisuri pun berduka lara apatah lagi kita manusia biasa. bila berduka kita rasa hidup kita tamat di situ. tak sebenarnya. tak. perjalanan hidup masih panjang lagi (lainlah kalau umur dah tak panjang). jangan berduka lama lama nanti hati jadi pudar. esok hari masih ada. esok hari masih boleh bersuka. sayangi lah diri anda. pesanan buat aku dan buat semua.

acahacah gembira tengah belajar. tapi tak sebenarnya
:)


http://about.me/hadri
Hadri Aziz. 

SELAMAT HARI RAYAAAAAAAAAAA !


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam semua !

ok maaf maaf, aku tahu aku dah buat dosa besar sebab lama tak update blog. tangan malas sangat nak update. hahah.

selamat hari raya maaf zahir batin. mohon maaf kalau ada salah silap



http://about.me/hadri
Hadri Aziz. 

Google+ Followers