Archive for March 2012

Meroyan Menggila


posted by Hadri Aziz

2 comments

Assalamualikum dan Salam Satu Malaysia :)

oh yeaaaa, hari Isnin yang lepas aku telah berjaya memujuk ayah aku untuk keluar berjalan ke KL bersama kawan-kawan aku. Tak tahu lah macam mana ayah aku boleh tetiba baik nak bagi. kalau dulu nak kena perang pasang bom dulu baru dapat. hahaha.

Pagi tu, macam biasa ayah hantar pergi stesen bas Sabak Bernam awal pukul 7.50 pagi. aku pergi lah kaunter tiket tu nak beli tiket ke Kuala Lumpur tapi dia cakap tiket paling awal pukul 1.45 tengah hari. amik kau ! haha. aku ingat kan ada lah tiket pukul 8.30 pagi macam biasa tapi disebabkan hari cuti bas pagi tak da. lepas hantar aku, ayah aku terus gerak pergi sekolah dia sebab ada kerja. aku dalam tenang tapi gelabah call bapak aku tnya macam mana, dia suruh beli tiker pergi Klang. aku dengan beraninya terus beli, tak pikir panjang lagi sebab tak sabar nak jumpa kawan. tiket pergi Klang pukul 9.15 pagi. aku dekat stesen bas tu pukul 8 pagi. selama sejam tu aku bertapa dekat Jeti Sungai Sabak sambil menceritakan cerita sedih aku dekat kawan-kawan aku yang baru bangun tidur. pagi tu aku punya lah semangat bangun, dorang boleh lagi tidur, -.-. 
tengok lah siapa yang teman aku dekat jeti. PAK CIK MONYET
so sweet lah, thanks teman itew -.-

sebenarnya aku tak pernah naik bas pergi Klang untuk pergi KL. nasib baik dekat sebelah seat aku ada kakak ni tolong aku. aku tnya lah macam macam, 'bas ni berhenti mana?' 'nak pergi KL mcam mana?' dan banyak lagi soalan budak baru naik bas aku tanya. haha. sampai je Klang Sentral. kakak tu suruh aku naik bas ke Shah Alam. aku call lah pembantu peribadi aku tnya betul ke naik bas ke Shah Alam. tapi kalau nak pergi Shah Alam payah sikit so aku tnya alternatif lain. pikir punya pikir, dorang suruh aku naik TEKSI pergi stesen KTM Klang. RM20 bakar macam tu je naik teksi. haha. tapi dorang dah janji nak belanja makan nanti maka dengan itu aku tak risau lah poket kering kontang. sampai KTM, terus beli tiket ke KL Sentral.kat KL Sentral call lagi pembantu peribadi aku, beliau suruh pergi stesen Monorail pulak. Beliau tunjukkan jalan kat aku, aku ni phone melekat je kat telinga. eceecee, macam orang busy je kan. haha. dia suruh jalan bertentangan dengan orang lah apa lah. aku ikut je sampai monorail. 

sampai je dekat Berjaya Times Square, aku terus pergi arena bowling. budak tiga orang tu dah main bowling dulu. daripada dorang tunggu aku, aku suuh dorang main bowling dulu. sampai sampai je dorng dah habis main. nasib baik aku datang bukan nak main bowling, tapi nak masuk taman tema kat situ je. kalau tak kemponan aku nak main bowling. haha. dengan perut yang kosong dan kaki yang hampir pancit, kitorang masuk Berjaya Theme Park tu. bagi aku semua permainan kat situ dicipta untuk memeningkan kepala anda semua dan melenguhkan. haha. tak percaya ? semua game buat pening kepale je. lenguh pun ada jugak sebab kena pegang besi kuat kuat. -.- lepas keluar dari theme park ni rasa macam nak sujud je kat lantai sebab pening sangat. p/s: gambar d dalam Theme Park dan selepas keluar Theme Park tak disediakan kerana terlalu extreme dan hanya untuk 18 tahun keatas. harap maklum

kemudian masa yang dinanti-nantikan oleh aku, MAKAN time. haha. sila bagi laluan, orang hampir gemuk nak lalu -..- three of theme decide to eat at The Chicken Rice Shop. ni pertama kali makan kat kedai tu sebab selama ni kalau sampai KL aku tahu nak makan McDonald je.

<3
Saya dan orang tua. orang ramai, sila jangan panggil
dia orang tua !
gemok dan kurus. haha. tak gemuk pun sebenarnya 
mengancam sangat weh. siapa suruh bawak aku makan
ayam ni. kan dah terliur T____T
Teh 3 Lapis. aku je tempah air mahal ni.
yang lain berjimat. haha,
mentang-mentang makanan td dorang belanja
lepas jalan jalan, orang tua belanja aiskrim kat McDonald. dapat jugak lepas kemponan. haha. 

aiskrimmmmmmm.
budak lima tahun beli Happy Meal.
Itew beli Happy Meal sebab nak menatang comel ni. 
Balik tu naik bas pergi SOGO sebab nak jemput jemput mak Nizam kat situ. mak dia baru balik kerja. lepas tu naik KTM. aku naik KTM sampai Sungai Buloh, driver keluarga a.k.a ayah aku jemput dekat KTM Sungai Buloh. thanks ayah sebab terlalu rajin jemput abang jauh jauh kat situ :)
seram tak?nanti nak buat paranormal aktiviti dekat sini boleh? haha
last skali, tengok lah video bodoh ni. haha. saje cakap hai je :) thanks again rakan rakan yang baik baik 


~*Sehingga Jari Bertemu Dengan Papan Kekunci Lagi*~
Zul Hadri Abd Aziz. 

Malaysia Technology Expo 2012 (16 Feb-18 Feb)


posted by Hadri Aziz

2 comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

a..pa... khaaaa.barr. uhuk uhuk
haishh, berhabuk lantai blog aku ni. macam dah setahun tak update. haha. *mop kejap -..- *


hai blog, hai kawan, hai pembaca, hai makhluk Allah :) hampir SEBULAN yang lepas aku dan dua orang lagi ahli Hyper Super Scientist (HSS) iaitu Shuba dan Sara telah mengikuti program MTE yang berlansung di PWTC. wooo, budak tak pandai skema. hahaha. ayat nak skema je kan xD

Bertolak dari maktab sehari sebelum MTE bermula. bawak laptop, baju handsome, baju sakai, kamera canggih, duit berjuta dan banyak lagi barang pergi check in hotel serba murah lagi hebat, er. haha. pernah dengar Hotel Sani *geleng2. hotel murah -.- takpe lah, selagi ada tempat tinggal kan. bukan senang MARA nak sediakan tempat penginapan sementara. lepas check in pergi lah PWTC nak tengok tapak. sampai-sampai tu tak siap lagi. haih. kontraktor tengah cat cat lagi. sementara tunggu tu kitorang pergi merempat dekat The Mall. Makan McD pastu aku jelajah satu The Mall sebab tak tahu nak buat apa. nak balik hotel bapak jauh nak kena jalan kaki so melepak merempat je lah sementara tunggu tapak pameran siap. lepas dah tengok tapak, balik bilik, kemas kemas, solat and malam tu keluar makan dengan cikgu, kawan dan roomate. eh, nak panggil roomate ke hotelmate? -.- 

pas masuk. nak masuk kena ada pas ni. kalau tak
pak guard buat muka geram. haha. pelawat pun kena daftar

Meet Shuba, Sara dan makhluk asing -.-

melepak di The Mall. Seronok termenung T__T
Meet my hotelmate, Danial

Bangun pagi sumpah awal. haha. walawehhh, semangat hari pertama membara bak taik ayam yang hangat sementara je. ewww. pakai kemas macam nak pergi kerja. satu hari duduk dekat booth tu sambil tunggu judge datang. tak ramai sangat pelawat yang datang kat kitorang duduk betul-betul tengan tapak MARA. orang nak masuk payah. sementara menunggu tu nasib baik ada jirang kat depan. oleh bergelak tawa. alau tak bosan je. wifi pun tak dapat, kalau tak boleh layan Muka Buku. petang tu ada pelawat khas. hewhew. kawan baik itew Izzat Mowk datang melawat itew. lepas dah kena judge Izzat belanja aku makan kek dekat Secret Recipe. nasib baik dia datang. kalau tak mati kering aku duduk termenung dekat booth. haha

jiran baik baik. ada lagi yang
xda dalam gambar
ni Izzat Mowk. thanks datang wehh. sumpah rindu kau. muah
muah . erkk. -.-


hari kedua macam biasa. taik ayam dah tak hangat lagi so bangun lewat sikit. haha. macam biasa duduk dekat booth. kalau bontot gatal sikit bangun jalan-jalan kacau orang, pergi tengok booth orang lain tak pun gatal gatal pergi tandas basuh tangan. haha. Malam tu ada AWARD NIGHT. satu kumpulan satu orang wakil je yang pergi, so kumpulan aku, aku yang pergi. sumpah seronok makan makan makan. haha. satu kepala RM150. meh sini duit, saya nak pergi lagi makan macam tu. cepat cepat. waiter meja kitorang sumpah best. haha. kenapa? sebab tak tahu T____T sementara sedang menikmati nikmat sekali seumur hidup, ada persembahan dari Universiti Perlis. layan je lah. tapi sebenarnya tak layan sangat sebab tumpuan 150% terhadap makanan. lepas tu dia umum pemenang best award. best of the best. bla bla bla. lepas dah makan cepat-cepat keluar nak tengok keputusan. Alhamdulillah, dapat Silver Award jeee. balik hotel dalam keadaan serba gembira yang melampau. cikgu dengan dua orang lagi dah tak sabar sabar. haha
kad jemputan berharga RM150
Girlssss. perhatian, yang baju kuning tu cikgu , bukan pelajar
sekolah menengah. hehe. :D
the boys are back, the boys are back. bang bang.*merepek
Makanan makanan makanan. klik untuk tumbesaran serta merta
waiter meja kami. walawehh, siap ada  waiter lagi
saya pandai makan pakai chop stick.
makan macam budak lima tahun. haha
baju pink tu pemenang Gold Award. wohoo
hari ketiga luar biasa sikit. sedih nak tinggalkan PWTC dengan hotel. biarlah hotel tu murah pun, nak stay jugak. tak nak balik maktab. haha. hari terakhir ni bnyak gambar kekangan. ececee. lepas ni dah tak jumpa dah yang mana jumpa kat sana. 

depan pintu masuk. pak guard tu dah bosan tgk muka
aku, asyik keluar masuk. haha
lepas lunch, kitorang gedik gedik masuk Hotel Seri Pacific.
pastu jalan dalam tu. ni gambar dalam lif. bergegar lif tu
:)
Silver Medal

~*Sehingga Jari Bertemu Dengan Papan Kekunci Lagi*~
Zul Hadri Abd Aziz. 

Google+ Followers