Archive for November 2011

Kelly Clarkson - Stronger


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamualaikum dan salam satu gagah perkasa !

Cover Album STRONGER

Yeah, Alhamdulillah, gembira sangat. Heeeee. Tadi aku cuba nasib dekat 8TV Quickie  yang di siarkan di TV8 atau astro channel 708. Setiap hari dorang akan bagi hadiah bagi mereka yang bertuah. Alhamdulillah, aku bertuah pulak hari ni. Selalu cuba nak call tak dapat pulak. Haha. jadi, aku saja-saja la call 8TV Quickie, tup-tup dapat pulak. Dia cakap aku pemanggil kedua dan melayakkan aku untuk menang album terbaru Kelly Clarkson, Stronger. Soalan yang dia tanya "What is Kelly Clarkson's album title?" so terang-terang jawapan dia STRONGER. Aku memang dah lama nak album ni, cuma sebab takda duit so tak beli la. Lagu-lagu yang dimuatkan dalam album tu sangat-sangat kena dengan taste telinga aku. Buktinya dua-dua single daripada album Stronger iaitu "Mr Know It All" dengan "What Doesnt Kill You (Stronger)" melekat dalam telinga aku. Sebelum single pertama Kelly keluar lagi aku dah excited nak dengar and bila dah dengar aku tak sabar nak beli album dia pulak. Alhamdulillah, thanks God, thanks 8TV Quickie :)

Cover single pertama Stronger,
"Mr Know It All"
Oh ya, by the way, ada tak sesiapa yang dengar suara katab aku dekat 8TV Quickie tadi? Suara katak mandi hujan. Excited gila kot. haha. Untuk melihat siaran ulangan Quickie tersebut, sila klik di sini. Harap-harap link tu masih berfungsi lagi. ekeke

~*Sehingga Jari Bertemu Dengan Papan Kekunci Lagi*~
Zul Hadri Abd Aziz. 

Dating ? :)


posted by Hadri Aziz

2 comments

Assalamualikum dan salam satu ceria ibarat kanak-kanak ribena terlebih ceria :)

Hari Sabtu yang lepas aku keluar dengan kawan aku, Shamsul Aiman. heeeeeeeee~
Aku balik Kelantan hari Khamis lagi, then bapak aku cakap dia nak pergi Kota Bharu hari Sabtu. Aku dah excited gila, terus call Shamsul tanya dia free tak hari Sabtu tu. And yes he's free. Haha, mula-mula ingat nak main bowling tapi macam ramai orang then serabut gila. Aku sampai KB Mall dalam pukul 2.30 petang, dia sampai dalam pukul 2.50 macam tu kot. lama gila tunggu dia. Aku dah melilau satu KB Mall dah. haha

Mula-mula cari tempat nak makan sebab perut dah
menyanyi lagu Negaraku. eh? Lagi pun
Shamsul tak makan dari pagi lagi, Kesian dia.

Pastu jalan-jalan melilau sebab tak
tahu nak buat apa. Tgk kat bowling
ramai gila orang. 

Pastu sesat sampai kat luar sebab nak
cari topup. pergh, sengsara gila.
Kredit aku habis hari tu sebab call
Shamsul je, dia takda kredit nak
balas mesej. 

Pastu beli topup kat 7 Eleven.
dah terlanjur sampai tu beli
la Slurpee. heee. Pastu lepak kat
mana ntah, ada pasang cerita
Green Hornet. layan kejap. ehehe

Pastu, er, melawat tandas. Bhahaha

Then datang tempat bowling lagi. Pusing-pusing, sebab ramai
sangat orang, terus bla jalan-jalan lagi.

Melepak kat luar, tunggu abang dia datang amik dia.
Bapak aku dah tunggu dah, dia
jalan-jalan kat KB Mall kejap. Dah 30 minit tunggu,
masuk dalam Mall balik cari Aiskrim McD.
Aku belanja dia :) Then drama
kami berdua di KB Mall berakhir di hadapan kedai McD .

Random nonsense picture T___T
Best sangat laaa. haha, walaupun aktiviti yang kitorang buat sangat membosankan. ha. Dapat gak lepas kan rindu kat dia. ekeke. rindu la classmate yang lain. rindu suasana dalam kelas. bukan suasana dalam kelas dengan cikgu, tapi tanpa cikgu. hahaaa. muah muahhhhhh 


~*Sehingga Jari Bertemu Dengan Papan Kekunci Lagi*~
Zul Hadri Abd Aziz. 

You Da One, Youuuu Da ONE !


posted by Hadri Aziz

2 comments

Assalamualaikum dan salam satu senyuman :)

yes, YOU !
OK, tu je, nak share gambar. haha xD

~*Sehingga Jari Bertemu Dengan Papan Kekunci Lagi*~
Zul Hadri Abd Aziz. 

Whattttttttttt ?


posted by Hadri Aziz

2 comments

Assalamualikum dan salam cuti.

Yay!!!!!!!!!!!!!!!
p/s: thats me when i was young, bhaha xD
Yahoooooo, eh, asyik jerit nama Yahoo je, sekali sekala jerit la Googleeeeeeeeee! haha, lawak bodoh lah zul =.=" Saje buang terbiat sebab nak sambut cuti sekolah yang sudah pun bermula secara rasmi pada hari ini. Apa lagi, ni lah masa nak bersihkan sawang Facebook, Twitter, Belog dan macam-macam lagi yang kita jarang bersihkan sepanjang masa sekolah. kan? kan? 

baiklah rakan-rakan sekalian, banyak betul masalah negara yang berlaku ke atas aku semenjak dua menjak ni. bak kata pepatah melayu, sudah jatuh ditimpa tangga. cehh, boleh dapat markah penuh ni dalam exam BM. haha. hm, first sekali, benda yang aku sangat sayang dah hilang. waaaaaaaaaaa. dah tak tahu nak nangis macam mana lagi. aku sayang gila pendrive tu. pendrive ue hilang masa Sambutan Graduasi 2011, ada lah orang yang tak bertanggungjawab tu pinjam untuk guna kat belakang pentas sebab nak tanyangkan slide gambar dengan backdrop untuk majlis Graduasi tu. lepas habis je Graduasi aku terus lah balik sebab dah penat gila jadi jurugambar tak bertauliah. sampai rumah tu aku baru teringat pendrive aku kat dia, boleh la aku relax lagi sebab ingat kan dia dah simpan kan. sampai maktab je, aku tanya dia, dia kata takda. jantung aku dah jatuh. then aku tanya Ummi (HEA kita !), tanya cikgu eton, tanya kawan-kawan aku. aku sampai terpaksa cari sendiri kat dalam dewan tu. tapi malang kaki busuk tak berbau, tak jumpa apa-apa pun :(

kemudian, cerita pasal exam pulak. waaarg, tetiba ngantuk pulak bila cakap pasal ujian akhir tahun ni. bukan apa, duduk je terus ngantuk. memang mengharimau lah depan paper exam. aum, aummm. haha. Alhamdulillah ada yang boleh jawab, ada yang otak senget benget sikit. ada yang memang blank gila. ada yang machine gun, bang, bang, tembak je. hahaa.

ha, ha, ni ada satu lagi sumpah rasa nak cekik-cekik. argggggggggg. tadi ada manusia ni pinjam charger phone aku sebelum balik maktab. then boleh pulak dia "terbawak" balik rumah dia. weh, sumpah ko cari nahas doe. rumah aku dah takda charger phone nokia la weyh! sumpah ko tempah maut tahu tak? isk, kalau boleh nak berlagu madu sambil mencarut je kat sini tapi tak nak la tepek lumpur kat blog ni kan. sumpah geram weh. aku tak nak la berhabis duit beli charger baru. tak nak lah beli charger yang tak original, bukan oke pun. ahhhhhhhhhhhhh. sengal. semoga bahagia dunia akhirat !! pahni phone aku mati lah tu.

Fuh, dah takda pape lagi nak membebel kat sini. makin lama makin banyak pulak cerita tak puas hati yang aku tulis kan. sebenarnya mana ada yang nak baca, kecuali kalau ada yang terdesak sebab bosan sangat je yang baca. kan? ko mesti tengah bosan sebab tu baca repekan aku ni? takpe, biar aku cerita happy pulak. group Science Project aku nak cuba apply untuk Intel ISEF iaitu pameran projek sains antarabangsa yang akan diadakan di Pittsburgh pada tahun depan. so, doa-doakan lah kami berjaya untuk ke sana dan dapat jumpa sponser tiket dan macam-macam lagi. oke? wahaaaaaa :D


~*Sehingga Jari Bertemu Dengan Papan Kekunci Lagi*~
Zul Hadri Abd Aziz. 

PROMOSI BAJU BERJENAMA DGN HARGA PROMOSI


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia.
so, kawan aku nak mintak tompang beriklan kat blog aku, so, here we go. dia dengan abang dia jual t-shirt yang KOOL. ok, aku nak satu tapi poket kosong. haha, nanti aku mintak komisyen. murah wok. seperti yang dinyatakan di bawah, sebrang tempahan dan pertanyaan, sila berhubung dengan WAN di talian 0132006350. jangan ada yang nak mengorat dia pulak ok

pelbagai jenama dengan harga yang sangat berpatutan dan mampu dibeli,,,,!!!!
sesuai untuk pemberian kepada bapa ,orang tersayang atau dihadiahkan untuk diri sendiri,,
untuk pertanyaan lanjut atau tempahan,
sila SMS atau HUBUNGI
WAN-0132006350

Baju Tommy Hilfiger,terdapat pelbagai pilihan warna untuk dipilih,kualiti kain terbaik...kain jenis ringan dan tidak menyerap haba...
mengikut saiz pilihan anda,,
harga ; 
1 HELAI :RM 35
2 HELAI :RM 55


Baju Giorgio Armani,terdapat pelbagai pilihan warna untuk dipilih,kualiti kain terbaik...kain jenis ringan dan tidak menyerap haba...
mengikut saiz pilihan anda,,
harga ; 
1 HELAI :RM 35
2 HELAI :RM 55



Baju Paul Smith,terdapat pelbagai pilihan warna untuk dipilih,kualiti kain terbaik...kain jenis ringan dan tidak menyerap haba...
mengikut saiz pilihan anda,,
harga ; 
1 HELAI :RM 35
2 HELAI :RM 55

sila SMS atau HUBUNGI
WAN-0132006350



~*Sehingga Jari Bertemu Dengan Papan Kekunci Lagi*~
Zul Hadri Abd Aziz. 

Main Tangkap Gambar (PhotoShot) #3


posted by Hadri Aziz on ,

No comments

Assalamualaikum dan Salam ceria. 

wah, dah lama rancangan MTG ni tak bersiara kan. wahahah. kelas gitu, dah macam pengacara ada rancangan sendiri pulak. haha. ok, sumpah syok sendiri kan. mahu kena makan kaki kalau aku cakap ni depan orang lain. hahaaa

okay, dah tahu kan, bila ada MTG je mesti tengah bosan tunggu ayah jemput kat maktab sebab usually ayah jemput lepas pukul 4. orang lain dah balik pukul 12.30 lagi. tinggal lah beberapa makhluk tuhan kat maktab yang sunyi dan serba puaka tu. aku pulak duduk merayau meroyan sekeliling asrama sambil mencari teman hidup. haha. last-last dah bosan pergi balik bilik then keluarkan kamera. nasib baik dah charge. lepas dah puas beraksi sakan deoan kamera aku pergi merayau meroyan lagi. lepas dah bosan ue aku tengok koperasi bukak, so aku pun menjejakkan kaki ke koperasi kerana perut dah menangis meminta di isi petrol tapi malang nya duit dah lesap. so lepak-lepak je lah dengan akak koop. pastu aku mintak mak cik yah as know as makcik dobi belanja aku roti. wahhhh, sungguh heaven dapat makan. haha. thanks mak cik :D lepak-lepak-lepak sampai lah bapak aku datang. The End :D sila lah enjoy jamuan gambar kat bawah ni. 


frust. tunggu driver company lambat sangat. eh, tunggu ayah
lambat sgt 

iklan Olympus. "belilah olympus, terbaik wok" *suara seksi lady gaga

Everybody Hurts by Arvil. best :D sila-sila lah Youtube
lagu ni 

O.O.O.O.O.O ingat lagi tak blajar kat tadika mcam mana nak sebut 'O'?
nanti cikgu suruh buat mulut cenggini. 

haha, first time cuba buat rambut. burukla, botak lagi senang kan. =.=

bersiap sedia untuk mengalami kejutan rasa Biskut Jacobs
Oatmeal. 

andddddd YUMMMM. ahahh. nanti aku nak bukak syarikat iklan la.
boleh buat duit sambil bersuka ria. haha. 

:/

kuku kotor, pagi tu ada ujian seni. first time dalam sejarah
cikgu suruh melukis then guna poster colour untuk
ujian. pergh, payah. lukisan semut aku jadi alien kot.

Mini Snicker. Hungry? Grab me bebeh.

Mini Snicker sebelum dimakan

Mini Snicker selepas dimakan. er, dah macam buat eksperiment
pulak. bhahaaa xD

muka nak bajet feeling je. kan. kan. xD 
TIDAK, saya tak suka papa dan mama razzi. (Paris Hilton say)

This is my current favourite song. super love it. video klip
dia terbaik :D
ok, the end lagi. kali takda video sebab waktu tengah main tangkap gambar ni memory dah nyawa-nyawa ikan. :D

~*Sehingga Jari Bertemu Dengan Papan Kekunci Lagi*~
Zul Hadri Abd Aziz. 

N, A, M. this is about us. sorry :/


posted by Hadri Aziz

2 comments

Assalamualaikum dan salam hari sandwich sedunia :D


Ha, hari ni hari sandwich sedunia ok bersamaan dengan 3 November setiap tahun. ummm, dap er.

ok, sudah pasal sandwich, mari ke topik yang sebenar, aku tak tahu macam mana nak mula bercerita, tapi sebelum aku menangis panjang-panjang, aku nak mohon maaf dekat M, A, and N. Post ni bukan tak puas hati ngan korang tapi cuma luahan hati aku. Well, dah kata blog kan, memang blog tempat kita luahkan perasaan. Lagi pun bukan ada orang baca blog aku ok, korang bertiga pun haram tak kan bukak blog aku. haha. tapi-tapi, harap kalau korang baca post ni, korang tak marah kat aku and tak lupakan aku and tak banned aku and tak mengumpat pasal aku and aku nak korang tahu yang aku sentiasa teringat merindui masa lampau tapi aku tak mampu nak kembali ke masa lampau.

Hurmmmmmmmmmmmmmm, aku sumpah tak pandai nak menangis-menangis ni, tapi aku terpaksa gak, hati aku dah terlalu keras sebab selalu tahan sakit hati. aku risau kalau aku tahan lama-lama sakit hati nanti aku kena penyakit Hepatitis. Bahaya sangat, kita blajar bio kan pasal hepatitis? ha, aku suka sgt tengok korang betiga bergelak ketawa and lepak bersama. aku tak nak kacau kegembiraan korang lagi. aku tak kesah KOT lepak sorang2.yeahh, setiap malam sebelum tidur aku akan memekak menyanyi lagu sorang-sorang dalam bilik. tepat jam 11.45 atau 12 malam aku bersiap-siap nak tidur. kalau aku tidur lambat usually bila ada hal je such as ada roll call. aku dah tak tidur lambat sebab lepak malam-malam smpai kul 1.30 pagi cuma smenjak dua menjak ni aku ada gak ah tidur kul 12.30 malam sebab ada pelawat melawat aku dalam bilik. sabtu ahad bagi aku paling best KOT. biasanya sabtu ahad aku memekak sorang-sorang dalam bilik, tidur bagai orang penat bekerja sampau petang, baca novel/majalah, basuh baju, kemas bilik. ahhhh, semua buat sorang2. tak lupa jugak aktiviti bertwitter melalui SMS bagi mengisi masa lapang yang seharusnya diisi dengan bersosial.

to N. idk, go on with ur life. may God bless you. tc

to M. we used to be a BEST FRIEND FOREVER but i dont think we are BFF anymore. u know it right? Faith has said that we cannot stay together until death. so that's why God created the stupid miserable fight against us and it ended up like this. is u still think we are BFF, well, i dont think u think so. M, ily. tc

to A. we barely know each other deeply yet. right? but, huh, its a faith. i'm just gonna accept God decision. u are awesome just like A and N and i really wish to know u more. sigh, be happy with them ok. pray for me for my future. wish i could be as good as "a people"

tapi sebenarnya aku masih tak paham punca perbalahan tu lagi. well, as u guys said, asyik aku nak menang, bla, bla, bla,tak mintak maaf bla, bla, bla. ok, i admit it! tapi korang tahu kan korang pun sama je dengan aku? tahu tak? oh, tak tahu ea? ok, aku ingat lagi waktu jamuan tu. korang tak mintak maaf un even korang tahu aku sakit hati. A dah bagi tahu korang kan tapi korang wat bodoh je. wah, wah, wah. sape kata aku x saket hati dengan Z? hurm, korang tahu kan aku marah tak lama pun. tapi korang still nak bangkitkan hal lama. korang tahu kan aku ni bukan jenis yang suka marah-marah, tengking orang. ingat lagi peristiwa N dagn Z dalam bilik aku? yea, aku memang marah. tapi korang tahu tak aku marah masa tu je? lepas tu aku dah aku la weyh? aku x pendam. aku x pikir lama pun pasal benda tu. setakat rosak tu, aku boleh baiki, boleh beli baru. benda tu tak semahal persahabatan. korang tahu tak? N tak mintak maaf pun. aku tak pun ungkit kan? kan? kan? mungkin aku ni bodoh sangat sebab tak ungkit benda-benda macam tu. aku ni bodoh sangat sebab aku cepat memaafkan orang. bodoh lah kau zul. bodoh. kau sepatutnya kena marah gila-gila kat diorang sebab ko tahu dorang akan buat mcam ni kat kau. dorang akan ungkit balik. sumpah kau bodoh zul. weh, aku ni nampak je kejam, tapi hati aku lembut bila masuk bab2 persahabatan ni. bukan aku nak ckap aku percaya horoscope, tapi mmg aquarius ni sayang kawan lebih dari family dia sendiri. mungkin itu kebetulan je kan? hm, bukan lah aku kata aku x sayang family aku, aku sayang sgt tapi sayang aku kat kawan2 aku lebih sikit dari sayang aku kat family aku. tp sayang aku kat parent aku lebih la dari sayang aku kat kwan. paham? ok,tak paham takpe. 

kalau tak suka aku kwan dengan Z. aku tak tahu dah nak cakap apa. aku ada hak nak kwan dengan sesiapa pun. aku tak pernah kesah pun dulu M ada kawan dengan sorang budak ue yang aku sangat tak suka. same goes to N. aku tak nak lah ganggu hidup dorang. aku x kesah un kalau sesiapa nak berkawan dengan sesiapa. its their life. lagi mungkin dia je yang nampak kebaikan orang yang kita anggap tak baik tu kan? hum, "annoying". i think annoying is better than jerk, smokers, money stealer. kan? hm, i'm not accusing anyone. 

bla, bla, bla, merepek je zul ni. haha. kan. hum, aku harap aku boleh berada di masa silam kembali dan tak berlagak bodoh lagi. kan. huhu, aku harap semua kembali normal. aku harap aku jadi diri aku yang sbenar. aku sangat hilang, sesat, aku tak tahu apa dah jadi dengan aku. and again, sorry for everything. sorry for making u guys not happy with me. i'm not perfect. and aku tgh kawal mulut aku. kalau aku mencarut pun bila tengah betul2 geram andkekadang ue terlepas. aku xda dah saje2 nak panggil orang "f*uck", palad,  "vavi". dan sumua ue. kalau aku terlepas mencaru, aku akan beristigfar. aku nak jaga mulut aku. please pray for me okeeee? aku nak mulakan hidup baru. toward the good and behind the bad. :D

salam sayang, zul hadri abd aziz <3

Google+ Followers