Archive for August 2011

Raya yang paling 'ter-best'


posted by Hadri Aziz on

2 comments

Assalamualikum Salam Satu Merdeka Raya
saje letak gambar berbaju melayu
kat atas bagi membarakan lagi
semangat merdeka raya. 
Nak cerita cetera sedih ketika raya ni. uhuhuh, kalau raya je wajib ada cerita sedih kat TV. Jangan ingat kat TV je, kat blog ni pun ada cerita sedih. Kepada dua tiga orang yang sedang membaca, sediakan tisu disebelah anda. Oh, jangan lupa baldi atau apa-apa untuk menadah air mata suci korang. haha, lawak tak , lawak tak ? haha, Gelak la. Oke, memang tak lawak. Takda la sedih mana, sedih tahap siput je.

Tahun ni raya pertama kat belah mak, kat Kota Bharu, Kelantan. Memang awkward beraya kat sana sebab biasanya raya belah mak kat Machang. Tapi tahun ni nenek aku mengambil keputusan untuk menjadikan rumah anak beliau di KB sebagai markas untuk menyambut hari raya. So as usual, bangun pagi, gosok gigi, cuci muka, *nyanyi. Then pergi solat raya. Dah , tu je cerita Raya 2011. Haha, tak la, then pergi melawat kubur arwah atuk dan bapa sedara ku. Al-Fatihah buat mereka. Serius lawak bila kat kubur tu. ayah sedara aku punya semangat baca Yasin, tetiba datang bapak sedara aku yang lain, dia dah pelik tengok kubur cantik semacam, siap ada mosaic lagi. haha, rupa-rupanya salah kubur. fuhhh~ nasib baik waris kepada arwah dalam kubur tu tak datang, kalau tak sumpah malu. xD kemudian pergi beraya sakan.

ha, ni cerita sedih ni. so, petang tu balik rumah nenek belah ayah kat Ayer Lanas, Kelantan pulak. Sedih gila. Dalam pukul 8 malam cenggitu ah, aku rasa perut ni semacam je. waaa, sakit perut. KERACUNAN MAKANAN. Sanggup mak aku racun aku. Sob. Sob. Sedih kan. *lap hingus. Pagi tadi keluarga aku pergi sambung menziarah sanak saudara berdekatan. Aku tak ikut, merana kesakitan depan laptop sambil online dan bergelak ketawa tengok movie. Bertambah sdih lagi kan. waaaaaaaaaaaa.

Enjoy some photo, santapan mata korang. haha, macam kau ni indah sgt zul, dah la hitam xD
Family potrait. eh takla, itu landscape! (paham x korang? =.=)

Uncle Eron, Aunty Ida, Granma and Mummy. gedik tak panggil aunty, uncle?

Ni raya kat mane ek? haha, penuh poket aku amik gula-gula ni

Ni Aunty Ida. 


Siblingssssssssssss

bersedekah=senyum :D


P/S: Kepada yang tidak membaca lagi perutusan raya aku, sila klik ini. Arigataooo. Bagi yang risau akan perut aku, Alhamdulillah, perut dah oke. So tak payah lagi menangis disebabkan aku sedang merana.ekekek :P

~*Sehingga Jari Bertemu Dengan Papan Kekunci Lagi*~
Zul Hadri Abd Aziz. 

Selamat Hari Raya


posted by Hadri Aziz on

6 comments

Assalamualaikum salam satu Kaya Raya di hari Raya!

OK, aku nak try buat post serius, so, be serius! 

Kepada yang sedang membaca, tak kira mak dara, datin, datuk, cucu, cicit, rakan-rakan, guru-guru, ibu ayah, makcik pakcik, datuk, mat rempit, bakal ayah, bakal ibu dan semua laaaaa.

Sempena Hari Raya yang bakal menjelma pada tahun 2011 ini, saya Zul Hadri ingin menyusun 10 jari saya  sekali dengan kuku-kuku di jari memohon maaf jika ada terkasar bahasa, jika ada saya bermuka-mukaan macam joker dalam cerita Batman disebabkan sedang marah atau tension, jika saya dengan sengaja memerli korang, jika saya ada melakukan perbuatan yang mungkin menyinggung hati korang yang merah, jika saya ada buat apa-apa lagi salah tak kira salah tersebut sekecil zarah atau sebesar alam. Ampun kan saya.
Maaf Zahir bin Batin.
Sekali lagi saya ucapkan Selamat Hari Raya. Selamat bergembira di hari yang mulia tersebut.jangan lupa ya, bagi yang berkemampuan, sila-sila lah ringankan tangan memberi DUIT RAYA kepada kanak-kanak bawah umur macam saya. Niatkan dalam hati untuk bersedekah. :)

Poster Raya 2011. ececece, siap ada poster lagi. GLAMOR LA AWAK =.=
ikhlas daripada ZUL HADRI BIN ABD AZIZ :D

~*Sehingga Jari Bertemu Dengan Papan Kekunci Lagi*~
Zul Hadri Abd Aziz. 

Main Tembak Gambar (PhotoShot)


posted by Hadri Aziz on

2 comments

Assalamualaikum salam 1suka ria. lalalalala

oh ya, saya dah start cuti. mana-mana yang tak start cuti tu kirim salam je kat dia ek. mwahhaha,. eh dah, berlagak lebih-lebih, nanti orang cuti, kau bersekolah!

Kitorang start cuti semalam lagi. pukul 12.30 tengah hari dah oleh balik. tapi ayah aku amik lambat sikit. pukul 4. tengah bosan tahap gaban tunggu ayah sorang-sorang dalam bilik, aku keluarkan kamera berkuasa tinggi aku then main tembak-tembak sorang-sorang. *puiiiiii (bunyi pistol ni, paham!)

entah mcam mana tiba2 stail ni kuar.

nak duit raya. nak jadi kaya raya mayaaaaa. T_T

Pandangan tajam.

Senyuman itu sedekah. ha, bnyak kan
bersedekah di bulan puasa ni . pahala banyak *bebel
ketepi. aku nak pengsan. oooooooooooooh 

L.O.S.E.R

Put your TWO up !

erh

saya suka ini. !

gambar ala-ala penyanyi. konon tarik suara.

"ha ye, nak apa makcik? nak kawin kan anak
makcik dgn saya? oke, bgus !"

muka macam homeless. 

Passport. haha, pale hotak hang !

Arvil kata "cucu, SMILE yea! "
er, merepek je aku ni. tak tahu apa tujuan aku sebenarnya. bhahaha. 


~*Sehingga Jari Bertemu Dengan Papan Kekunci Lagi*~
Zul Hadri Abd Aziz. 

Keluar Lagi ! Keluar Merayau Lagi ! :D


posted by Hadri Aziz on

1 comment

Assalamualikum dan salam 1 Malaysia !

Yeah, Yeah, Yeah. Malan tadi keluar lagi dengan Ahmad Mustafa b. Sulaiman. 

Mula-mula kitorang pergi Bukit Raja. Dekat atas bukit tu kitorang jumpa Raja Segala Alam, er, merepek!
haha, tak la. Jusco Bukit Raja. Mus, raja segala ANIME pergi beli CD Naruto. whoaaa, ni dia kat sebelah aku tengah melayan Naruto. Murid-murid, cakap "hai abg mus". cepat ! cakap ! grrrr
Lama gak kat dalam kedai Speedy ue. Mus duk belek-belek kat bahagian Anime. Aku pulak duk ber-terruja. Tenggok CD lagu Beyonce aku jerit WHOAAA, tgk CD Selena Gomes aku jerit WHOAAA, then nampak CD Glee aku jerit WHOAAAA. Jerit je lebih, buat excited je, tapi tak beli. hahaha *tunjuk poket. *buat muka sedih. *menangis. sob, sob. haha xD
Pastu pergi McDonald. Apalagi, Zul Hadri, Raja McFlurry mesti la nak makan McFlurry. Sumpah, kalau nampak McD je wajib nak beli McF. Kalau tak beli nanti nasib aku jadi macam ikan paus terdampar atas katil. oeh?
Jalan-jalan lagi then nampak kedai cenderahati. Nampak bapak Angry Bird, apalagi, aku ngan Mus teruja macam kanak-kanak umur 3 tahun nampak hantu, eh? Nampak hantu jerit macam kena histeria kan. err, apa-apa jelaa. asalkan kitorang menjerit. oke?
Then pergi Popular. The End.
Taklaaa, cerita tak habis lagi. Mana boleh cerita dah habis kalau takda watak dalam cerita yang mati. kan?
Dah la, gurau je, jangan nangis lagi.
Oh yeaa, kemudian kitorang pergi minum-minum kat Pak Li Kopitiam. Aku minum Tiramitsu Ice Blender. yessss!
Then pergi McD lagi, beli French Fries. McFlurry saje tadi tak cukup nak menambahkan berat badan aku.
Then pergi pulak kat kedai Upin Ipin. aku ngan mus berphotoshot dengan Upin Ipin. Oh, sungguh peramah mereka berdua.
Perkenalkan, kawan baru aku. Jumpa kat Bukit Raja

Chocolate drink. Mus yang punya. Kali ni dia dah tak batak.
ekekek

Tiramitsu Ice Blender. heee, sory ea gamba senget,
saje nak uji kemampuan kepala korang menyenget 90 darjah

Pak Li Kopitiam

Mus dengan kawan-kawan baru kitorang. Yeaaaaa.
sila lompat adik-adik kesayangan abg! T_T

Oh, perasan tak kepala Kak Ros kena pancung. kesian. sob2

alhamdulillah, Kak Ros dah kembali sihat :D
p/s: weyhhh, esok dah nak balik maktab doe. duh, jom nanges lagi! uhuk3

~*Sehingga Jari Bertemu Dengan Papan Kekunci Lagi*~
Zul Hadri Abd Aziz. 

Yo !


posted by Hadri Aziz on

2 comments

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera yo!

Selamat hari minggu ! Yeah, minggu ni aku balik cuti rumah Ahmad Mustafa Sulaiman [he's my best friend!].
Nak balik rumah tapi bapak aku balik kampung, so alang-alang menyeluk gula-gula dalam bekas, aku balum semua gula-gula yang ada. errrrr
Siapa ingat lagi dulu Mus ada datang rumah aku ? Angkat tangan, *bunyi cengkerik. grrr, tu dia post yang lame. jika anda suka Klasik Nasional, baca post lama tu keyh. eh, apa kaitan ?

Yeah, semalam berjalan-jalan sekitar rumah dia.
First time oh pergi minum kat Kedai Kopi. Aku mana pernah tahu oun wujud KK kat Malaysia ni. Mana la aku pernah dengar yo! haha. 
Majalah percuma di KK. eh, tu menu.

First time minum cappucino. Mus sumpah batakj. haha.
Gurau je! 
Random pic kat KK, ada air terjun. huuuuuuu. 

First time jugak pergi iCity. Selama ni mana pernah pergi. Duduk dekat bawah tempurung jajahan Sabak Bernam je. Berkilau-kilau mata aku pergi iCity. 
Bola ajaib. Yeah, bola ni tilik masa depan. Tak percaya?
pergi iCity sendiri T__T
Pokok ajaib bercahaya.

showing my teeth to the camera. ada pakcik ue dah pandang
pelik kat aku. nak je aku cekik-cekik pakcik ue. haha

Merry Christmas Puasa. Yeah

p/s: Malam ni pergi clubbing pulak boleh mus ? bahahahaha


~*Sehingga Jari Bertemu Dengan Papan Kekunci Lagi*~
Zul Hadri Abd Aziz. 

I'm BACK !!!


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera !

TSK, rasa nak nanges jeee. Dah lama tak login blogger.com. sob, sob.
Uhuk, kau ni zul, orang balik hari Jumaat tu terus update blog, kau pehal tak update? Nak makan kaki aku ea? Lain kali update laaa. isk. hahaaaa, sorry pembaca sekalian. [ehhh, ada ke org baca =,="]. Hari Jumaat tu lepas balik kami sekeluarga terus bertolak ke Kelantan. Laptop pulak adik aku tak bawak balik. grrrrrrrrrr. *cekik2 [o.O"]

sighhh, Seminggu yang sgt penat. Seminggu yang penuh dengan aktiviti. Yaaaaaa, MINGGU AKTIVITI! Penat weeeh. penat. atuk ni bukan larat cuuuu oi.
aku ingat lagi ada makhluk bumi ni cakap cenggini kat aku "Zul, pehal ngan kau ni, serabut semacam je. Kau demam ke ?" tahu apa aku jawab? haaa, aku jawab "huh, aku gila :D"
Tapi siyesli, memang dah macam orang gila la weyh. Aku jalan pun dah macam Cina Mabuk. gila oh @.@
Budak homeroom aku pulak cakap cenggini "Zul, kau ni dah macam BWP (badan wakil pelajar). dah lame x nampak kau". huh, aku ni dah la presiden homeroom. langsung tak boleh nak join budak homeroon aku beraktiviti.

olalalalla, dah la. post ni macam orang gila yang taip. cukup-cukup. selamat tinggal~

p/s: Happy Fasting yo! Jangan tinggal puasa yo! Bye yo! I love yo!



~*Sehingga Jari Bertemu Dengan Papan Kekunci Lagi*~
Zul Hadri Abd Aziz. 

Google+ Followers