Archive for May 2011

Hilang ingatan ?


posted by Hadri Aziz

Comments Off

Assalamualikum, salam satu belog.

Fuhh, penat duduk atas kereta hari ni.
Hari ni bngun awal gila, kul 6 pagi lagi. Sempat lagi kejut ayam suruh dia berkokok. Erk? Kul 6.30 dah gerak pergi Shah Alam. Daddy ai ada mesyuarat, so, dia buang anak2 ngan isteri dia kat Plaza Alam Sentral. Kul 9 lagi dah smpai kat plaza. Memang kosong la, yang ada cuma mamat mamat dan makcik2 bangla yang tengah bersihkan plaza. Mak aku sempat lagi tidor kat KFC, ada meja kosong ueee. Aku ngan adik2 aku apa lagi, menjelajah la plaza ue. Siap naik turun eskelator yang x bergerak lagi. Plaza tu dah macam taman permainan!


kan3, sumpah kosong. tu kaw nampak mamat bangla. nampak? nampak?
mak aku sempat lagi try kerusi urut ni. kena bayar oh. 


tengah duduk dekat eskalator, bukan berdiri. bahaya berdiri kat eskalator, nanti terjatuh baru tau -.-

Perenggan dua, huh, kami sekeluarga kecuali ayah yg pergi meeting main BOWLING! oh yeah! Aku dah lama x main bowling. Adik2 aku lagi ah tak penah main. So aku jadi ah dorang punya jurulatih T____T Jurulatih tak terlatih ue. Susah nak jumpa jurulatih yang main bowling bola masuk longkang. Haha. Adik aku yang perempuan tu pulak macam dua tiga kali je tak masuk longkang. Hahah. Memang gegar ah kawasan bowling ue dengan gelak tawa kitorang. Sebelah lane kitorang ada se-family. Ayah dorang siap ckap "ce tengok anak makcik (dia panggil mak aku makcik, heiii, panggil la datin, hahah) sebelah ni, ank dia sporting jee". Dia cakap macam tu sebab anak dia malu2 itik. Itik pun tak malu goyang kan ponggong dia kat tempat umum. Paham? Ko tak boleh malu. !

jurulatih pasukan bowling Malaysia. 
muka penuh berahi. er, excited actually.

cara dia baling bowling mmg best. pndai aku ajar. hahaha xD

Dlam kul 1, ayah aku dah habis meeting. So kitorang kena balik. Oh plaza tersayang, ai x nak tngalkan uuu. =.=' Kitorang terus gerak pergi kelantan.

Tadi dalam perjalanan, mak aku cerita, ada seorang anak murid dia ni hilang ingatan disebabkan kemalangan. Isk, dia naek motor, kena langgar dengan lori. Alhamdulillah dia tak mengalami sebarang kecederaan berat. Tapi malangnya dia hilang ingatan. Cikgu2 termasuklah mak aku dia dah tak ingat, tak kenal. Apatah lagi kawan baik dia. Ilmu2 semua pun hilang. MasyaAllah. Dia ni macam dapat kehidupan baru ah. Macam best je kan. Dosa lama semua hilang. Eh, jom pergi hilang ingatan! (hentak kepala kat dinding xD) hahah. Apapun, all my prayer goes to him, er or her. Mari ramai2 doakan yang terbaik untuk dia.


~*Sehingga Jari Bertemu Dengan Papan Kekunci Lagi*~
Zul Hadri Abd Aziz. 

2 minggu ;]


posted by Hadri Aziz

Comments Off

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia.
haiiiiiiiii, hahaha, baru semangat nak hupdate belog membakar, padahal dah lama dah cuti setat. xD
tahu-tahu je la aku ni, malas oh. T____T

Okeeeeee, meh sambung berceritaaaa. Dua minggu ni aku sangat sibuk. ceyh, haha, pelik pulak bila guna perkataan sibuk, ce guna perkataan busy, kan oke sikit,. hahaha.
Minggu pertama ni aku jadi 'pekerja full time'.
yeaaayh, nanti nak kena buat kajian kat Universiti Malaya. kau nampak takk? Gempak oh siap bekerjasama ngan UM nak buat projek. haha. T____T
Kau hengat gempak sangat ke hape?
dah ah nanti kena jadi parasit kat rumah orang, kena menumpang, sepanjang hayat tak penah kenal pun dia. tetiba je ayah bagi cadangan suruh tinggal rumah dia, dekat sikit denagt UM. senang nak jalan kaki pergi Fakulti Biosains kat UM ue. duuh
Then minggu kedua pulak jadi 'pendatang asing' kat Langkawi., Oh yeaaaaaah, nak bercuti weeeeeeh, BERCUTI. Nanti pergi kat Langkawi, aku nak speaking, boleh?
Muka pun dah macam orang negro dah, so, no worries la orang cakap aku ni orang melayu bajet cakap omputeh. hahaha. erk, tak payah la nak merepek kat Langkawi nanti, baik aku guna bahasa Ayahanda kita jeeeeeeeee. kan, kan, kan.
Tak sabar oh nak pergi langkawi, nak beli cokelat, nak beli cokelat, nak beli cokelat, nak beli cokelat, nak GEMOK. erk? hahaha. takpe, tak gemoksss punya kan. kan. kan. Nanti sumpah aku nak balun Dark Cokelattt. grrrrr, jaga kau cokelat, sumpah aku lenyek kau doe. *muka gangstaaaa

 

p/s: grrrrrrrrrrrrrrr . penyakit ape merebak kat aku ni. skarang ni slalu jeeeee taip huruf last panjangsssssss-panjang., =.=
doktor, tolong rawat ai. ai takut. T___T
okebai

T_______T


posted by Hadri Aziz

Comments Off

Assalamualikum dan Salam 1 blog.

it been a long timeeeeee since the last update huh. I know, I know. really sorry for not updating my belog. really sorry for CURANGing with you wahai belog.
[erk, takpayah la taip bahasa omputeh. nanti jadi bahasa india pulak. @.@]
oh, cer tgk tarikh last update. dah 3 tahun kot tak update belog #MenipuDosaAmatBesar errrr. haha
Dahla, merepek mcam anak kucing pulak. meooow

Hari ni best kot. Jalan-jalan sekitar pekan panas, Sungai Besar ngan bestieeeee.

Picture taken inside my car. saje tulis kecik2 taknak bg korang baca. ok?

ada sorang lagi, but there’s no picture of her. ni je satu-satu gamba yang ada sepanjang kitorang keluar. actually tak bawak kamera pun. kamera kat telepon pun cikai je. low quality.
gambar atas ni pakai iPhone Mama.
memang kitorang bertiga menggila la sekitar Sungai Besar tu. Masuk KFC mengilai macam pontianak. Pontianak baru lepas makan KFC.
Pergi masuk kedai buku jadi macam hantu penggal. Melilau laaa sane sini. Last2 beli satu buku je. Punya la lama duduk dalam kedai tu. Sampai tukang kedai pun dah curious sebab lama sangat kat dalam kedai dowang.


p/s: tajuk post ni sepatutnya ditukrkan kepada “Post Rojak”. oh, mengidam rojak pulak. nyummmmm.

Google+ Followers