Archive for November 2010

Google Sphere//Another cool GOOGLE for Google Image Search!


posted by Hadri Aziz on ,

No comments

Salam Alaik.!
Tajuk je BAHASA INGERIS yea tapi entry Bahasa Melayu, kalau tulis dalam Bahasa Inggeris takut karang merapu meraban sampai termasuk Bahasa Rusia dan yang lelain.

baik, tak payah nak intro memanjang, dulu kan zul ada post entry pasal satu syarikat yang buat Google Gravity yang sgt cool dan best!. jadi hari ni zul nak cerita pulak pasal Google Sphere.
Google Sphere ni bukan hasil kreativiti orang-orang kat syarikat Google tapi hasil kreativiti orang lain la. (erk, cane nak cakap eh)
GS ni kira bukan official punya la.
Kalau korang nak buat folio atau ape-ape ka, zul nasihatkan jangan guna GS sebab nanti tak jumpe gambar yang di cari. lagi pun GS ni di buat untuk suka-suki je.
tambahan pulak, result carian hanya sikit je.



main view

Selepas tekan butang search. tgk!, sikit je gambak. kan3.

Kepada yang nak mencuba. boleh klik SINI. But, ONLY WORK WITH GOOGLE CHROME OK.
=)


Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Malaysia Merdeka! Merdeka! eh?


posted by Hadri Aziz on ,

1 comment

Salam,

Happy Birthday Malaysia.
eh?
maap-maap,. T__T
salah tengok kalendar.. ahaha.
ok takpe, mari straight ke POINT utama.
gambar kat bwah ni sangat kelakar. ehehe

Klik gambar untuk ZOOM



Bila PM ada Facebook! ^


Truly:-

ho..ho..hoo


posted by Hadri Aziz

No comments

Horlick, eh3, Salam!
bukan Horlick eh,. ho.ho.ho balik kampung.. ya  =(
uhuk3, terpaksa tinggalkan belog buat jangka masa yang panjang.
nanti masuk belog kena tutup hidung sebab berhabuk sangat.

bagi semua Muslimin dan Musliman yang di hormati,, Selamat Menyambut Raya Haji.
Harap ada yang akan post daging ke rumah saya,,,,,ngee~~


Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

@#$^&*()_^#%^$&%&


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam!
erk, sentiasa pening memikirkan tajuk post. setelah memikirkan tajuk post selama 10 minit akhirnya keputusan seperi di atas telah di buat.. T__T

sob2, sebenarnya tengah sedih ni. Mak Angkatku yg aku panggil MAK sedang tenat di hospital. Dah dua minggu berlalu sejak Mak masuk hospital. Semakin hari semakin bertambah sakit beliau. sob3.
Waktu kecik-kecik Mak jaga aku dan adik aku, kejap je dia jaga, sampai umurku 5 atau 6 tahun. Tapi perhubungan kami tak terhenti begitu jep. Rumah dekat, so apa-apa hal lari.....
sob2, doakan kesejahteraan beliau ye. <3



Kuala Lumpur


posted by Hadri Aziz

No comments

salam sejahtera.
eh, orang kampung ni nak batak-batak sikit. maklumlah, jarang sangat dapat berjalan-jalan kat KL dengan family kan.
Jadi, hari ni ayah bercadang nak gerak ke GoMobile expo,kat KL convention centre. Kemudian gerak jalan ke Ikea pulak. Lpas tuh dah tak tahu nak kemana, mungkin melawat kawan ayah ke entah ape laa.
=)

Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Malaysia-Indonesia


posted by Hadri Aziz

5 comments

Salam Gembira!.
Meh sini semua, bukak mata luas2. jom tengok betapa b***h nya orang Indonesia.
Sebelum tu saya minta maaf kalau ada yang terasa. Niat saya nak ajak ramai2 bukak mata sahaja.!
Bukan apa, orang Indonesia masih rancak nak ganyang Malaysia tapi mereka masih tak sedar negara KESAYANGAN mereka sedang menimpa bala. Tsunami lah, gempa bumi lah, gunung merapi lah.
Masih lagi rancang nak serang Malaysia!
Astagfirullah, sedarlah Indonesia. (ya teruskan ustaz zul).

*klik gambar untuk tumbesaran*

ini sengal, eja Najib Razak pun salah.! T_T







Sekian laporan kekecewaan Zul Hadri!


update! (21/11/2010) - kepada rakyat Malaysia yang di sayangi, jom kita doakan keselamatan Malaysia agar Malaysia tak di timpa bala. Doakan juga keselamatan warga Indonesia agar mereka selamat. DAN!!! berhenti bergaduh.
(alamak, zul dah start membebel mcam org tua)
sambung balik, Bergaduh bukan jalan penyelesaian!

Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Saya suka makan Dadah!


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamualaikum, Salam Sejatera!
eh tungu, jangan berhenti baca, saya bukan penagih dadah yang bodoh, yang mengisap heroin dan sebagai nya saya cumalah seorang penagih dadah yang comel dan berhati mulus yang ketagih dengan COKELAT  (cukup zul,!!)
Percaya atau tak, disaat tengah menaip ni, tangan budak yang comel dan berhati mulus yang ketagih dengan COKELAT ni masih menggatai-gatai menyuap cokelat dalam mulut budak yang comel... (eh sudah,, merapu meraban je)
sambung cerita,,
kebiasaannya atau bak kata orang kampung saya 'usually' bila balik maktab saya akan membeli satu bar besar cokelat Cadbury. Kalau tak beli boleh mati kebuluran dalam bilik. Kalau tak mati kebuluran saya akan menerima nasib
sebegini 

.

jom lelehkan air liur,, perkenalkan Miss Dairy Milk (oh mengancam)


usually saya tak beli dairy Milk, mesti beli Black Forest, atau yang ada kacang ke. ape ke,.

but the most feveret chocolate that i like is..........

DARK CHOCOLATE!

Ramai kata Dark Chocolate pahit, tak sedap dan macam-macma la, tapi lidah saya tetap menyebut SEDAP!. anda patut cuba
=D

p/s: dapat upah RM100 daripada syarikat Hershey's sebab promote Dark Chocolate mereka,, hehe. Gurauan semata-mata

Truly:-

*tarik nafas,* fuhhh,,,,


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamualaikum,,,,!!
waaa,, tengah merana ni... merana kebosanan di hadapan laptop buruk.
dan sekarang otak sedang blank, otak baru lepas kena format lepas PMR ni.. abis semuanya hilang. yang tinggal dalam otak cuma facebook, facebook, facebook.
oh, facebook juga sudah bosan.. otak sudah bingung tak tahu nak buat apa..
oh sudah orang gila, jangan merepek lagi..! nanti orang awam tahu kau gila....
baiklah orang gila,, duduk sini diam-diam yea...















Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

aaaaaaaaaaaaarrr!


posted by Hadri Aziz

1 comment

salam sejahtera..
maaf terpaksa menggila...
ahax.
cuti skolah PANJANG dah start bagi student MRSM KKB.
oh, tak tahu nak menggila buat apa sebulan lebih ni...

Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Google+ Followers