Archive for June 2010

Kembali Ke ASRAMA!


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam Muhibbah.
Sebelum aku berceloteh panjang (pendek je), aku nak ucapkan Selamat Hari Bapa buat ayah tersayang dan seluruh bapa di seluruh dunia. Semoga anda panjang umur dan sihat selalu.

Hari ni hari ahad. cuaca hari ni panas. isk, sudah. aku dah bessar bukan dari tadika.
adesh, hari ni nak balik penjara maktab dah.
Selamat tinggal lappy dan segalanya. hai maktab dan guru-guru dan katil dan kawan dan dan dan segalanya.
InsyaAllah blog ni akan basi kerana mungkin lama tidak akan di update. tapi, jangan risau, tangan aku ni akan menggatai cari laptop. hehe


Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

-Aku eDry-


posted by Hadri Aziz

No comments

Salah sejahtera.
meh senyum ramai-ramai.
hah! hati aku tengah riang ni. berbunga-bunga.
maklumlah, ade orang belanja domain. (Thanks)
kalau perassan, tajuk blog pun dah di tukar. ye lah, mane nak gune nama edry lagi.
selalu lah yea melepak-lepak kat sini. jangan lupa follow juga yea. hehe

p/s: baru sampai dari kelantan


 Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Help!! I'm drowning.


posted by Hadri Aziz on

No comments

 Greeting to all.
adesh, malu sungguh hari ni.
hmm, macam ni ceritanya
Hari ni satu keluarga aku plus mak sedara aku sorang pergi bermandi manda di Air Terjun.... (entah apa namanya) kat kampung aku.
air kat sana dalam sesangat. ade gak kawasan yang cetek tapi si zul yang degil nak gak mandi kat tempat yang dalam uh. sedang asyik bermandi-mandi tetiba termasuk kat tempat yang teramat dalam, mungkin 9 inci lebih tinggi dari kepala aku. adesh, dalam gelabah tuh tak boleh pun nak menjerit TOLONG! naseb baik ayah aku kat sebelah ternampak anak nye yang degil sedang terkebil. sempat selamat kan aku. roh aku hampir keluar daripada badan ni.terasa bdan aku tak cukup besar. (menjerit, "ibu nak kal-si-um")
tapi memang best yang teramat lah mandi di sana walaupun ade kenangan pahit di sana. tapi jangan risau, kenangan pahit tuh dah di convert menggunakan computer 90an ni menjadi kenangan manis. software mahal tuh.!

p/s:rasanya ni first time membebel sepanjang ni.!


 Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Rasa Saya ( Flavors.me)


posted by Hadri Aziz on

No comments

Flavors.me allows anyone
to create an elegant website using personal content from around the internet

Ideal for personal homepages, lifestreaming, splash and microsites, celebrity fan pages, commercial promotion, brand marketing – and everything in between.



Baca itu. Hah! sudah paham. Kalau tak paham bagus lah sebab aku pun tak berapa nak paham.
Tapi tak pe, ribut dan taufan tak boleh menghalang aku untuk mempromote website ini.
Yang aku tahu, website ni mensatukan semua laman yang tertentu dalam satu page. Boleh sambungkan Facebook, Blogger, Wikipedia dan memacam lagi.
Ada dua pilihan akaun yang ditawarkan.
First, akaun berbayar $20 setiap tahun. Primary akaun rasanya.
Second, akaun percuma. Tak banyak feature. Tapi BOLEH LAH.
ini bezanya
Features Free $20 per year
Data Sources  Up to 4 Unlimited
Custom Domain  No Yes
Font Library  20 100+
Real-Time Stats  No Yes
Layouts  3 Grid +
Contact Form  No Yes    





klik disini untuk mendaftar dan jangan lupa lihat aku punya.



 Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Kenapa Facebook tukar 'become a fan' kepada 'like'?


posted by Hadri Aziz on ,

4 comments

 Inilah jawapan nya..







Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

animoto.com


posted by Hadri Aziz on ,

No comments

Salam sejahtera.
Hari ni zul nak berceloteh tentang animoto.
Gambar kat atas tuh merupakan moto Animoto.com
Hmm, macam mana nak terangkan yea. mcam ni lah, kita masukkan gambar, lagu dan video dan kemudinan animoto.com akan buatkan translation dan segalanya. Maka terhasillah video yang gempak!
Before boleh crate video, kita kena buat akaun dulu.
bagu akaun biasa, cuba boleh buat video sepanjang 30 saat sahaja.
kalau nak buat panjang-panjang kena bayar lah.
Cuba lah sendiri http://animoto.com
Below saya sediakan dua contoh. Gambar sama je, yang berbeza lagu dan style.


Thes one gune 'Air Style'




Yang ni pula guna 'Original Style'

p/s: terima kasih animoto.com

z z z Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

さようなら //Sayōnara


posted by Hadri Aziz

No comments

 Salam Sejahtera.
hmm, dah berkurun blog ni tak di update yea.
memang malang blog ni dpat owner yang pemalas.
huhu
sudah, lupakan itu.
Lpas cuti ni dah masuk semester dua.
guess what, rintangan, halangan dan sebagainya makin bertambah banyak.
owh ya, tak lupa juga encik beban dan puan homework. selamat datang yea.
lame kelamaan blog ni akan bertambah busuk.
adesh, susah hati memikirkan segalanya.
hmm, tak pe zul. life's must go on (kata2 hikmat Puan Faizah).

p/s: Nanti bila masuk blog ni kena tutup hidung. busuk kan., =(


z z z Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Google+ Followers