Archive for February 2010

Kegilaan Berkebun Secara Maya


posted by Hadri Aziz on , ,

No comments

Salam Alaik.
post kali ni aku nak cerita pasal kegilaan bermain Aplikasi Farmville di facebook.
Aku tak berapa minta main game ni, kekadang tuh tepikir gak macam mana game ni boleh menarik minat orang ramai samapai dikatakan pemain nye dari seluruh dunia melebihi 22juta.
wow, terkejut disitu..
kalau ada yang perasan, dalam akhbar berita Mingguan hari ini terkandung artikel mengenai farmville bertajuk 'kegilaan berkebun secara maya'.
bagi yang malas nak ke kedai untuk membeli akhbar, anda boleh klik di sini.
Aku hantar terus ke kedai melalui maya..(hik3)
Bagi yang berminat nak mencuba pula permainan ini, anda boleh terus search melalui kotak search dengan menaip FarmVille.

screen shot Farmville

Anda juga boleh menternak melalui Farmville


p/s: tiba-tiba berminat pulak nak main..hehe

Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Drag And Share (make sharing picture easy)


posted by Hadri Aziz on ,

2 comments

Salam,
Amboi, sedap pulak tagline 'make sharing picture easy'. Dari mana aku dapat aku pun tak tahu..Haha
Hari ni aku nak cerita sikit pasal function Drag And Share yang terbina dalam Blog aku nih..
Aku sendiri tak perasan sejak bila function ni tersedia tapi takpe, aku suke..(anda bagaimana?)
jadi, perhatikan gambar di bawah. Jangan lupa untuk membaca caption di Bawah nya..

Bawa kursor anda ke gamba yang ingin dikongsi.


Tarik gambar dan seret ke mana-mana laman untuk di kongsi


Masukkan komen dan post..


p/s: harap pembaca paham.. maklumlah, bukan selalu aku buat tutorial nih.. 
tak pandai lah katakan..


Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Hinanya Internet Explore 6


posted by Hadri Aziz on ,

2 comments

Memang Hina..
hehe


Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Macromedia Flash 8


posted by Hadri Aziz on , ,

No comments

Salam Pagi.
wah, awal hari ni aku bangun. hehe.
Hari ni aku nak kongsi Software bersama pembaca semua..
Pernah dengar tak Macromedi Flash 8 (MF8).
mesti ada yang pernah dengar punya.
kalau tak pernah dengar, MF8 ni lah aplikasi untuk buat game Flash, presentation dan sebagainya..
hum, baru teringat nak download projek flash yang aku buat untuk program Pelacaran PMR dan SPM.
rupa-rupanya fail besar sangat.. hum, lain kali je lah..
Sebenarnya tujuan buat post ni nak promote MF8 je..
kalau ada yang berminat nak download atau ada yang nak cuba-cuba
boleyh download disini. (crack disediakan)
owh ya, bagi yang amatur atau mungkin baru nak jinak-jinak..
cari lah tutorial kat google..
ok..


*klik gambar untuk tumbesaran*


Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Balik Maktab... uiiii


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam alaik..
hum, ni lah first time aku suke sangat-sangat nak balik maktab..
entah ribut ape melanda aku pun tak tahu..
hehe...
Maybe sebab tak sabar nak jumpa kawan kot..
wee.....
memang tak sabak pun..
rinduu sangat..

p/s: picture below was created by zul hadri..
hehe, saje nak showing.. susah-susah buat tuh..


Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Hari Ini Hari Sabtu


posted by Hadri Aziz

No comments

Hari Sabtu cuaca panas...
isk, dah3.. macam budak tabika sudah...
Ayuh ke main point..
esok hari Ahad, kalau ayam kat badan nih dah ilang aku di benarkan pulang oleh parent ku...
huhu, bukan doktor yang halang yea..
MC sampai hari rabu..
Kalau tak silap 24hb feb.. ye ke..
semalam bermesej-mesej-an ngan kwan di maktab..
masing-masing merindui..
isk, terharu aku..
x sangka kepulangan ku dinantikan..
huuhuhuh..( air mata berder-deru )
tak pe..
kalau aku dah sembuh esok, aku boleh pulang..
doa-doakan ayam ni mati..
dah macam-macam racun diberi..
namun tak mati-mati jugak..
almaklumlah..
ayam jenama POX...
hehe...




Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

*tanpa tittle*


posted by Hadri Aziz

No comments

salam sejahtera...
wah3..
raya sakan aku kat rumah ni..
orang lain semua duk sibuk-sibuk kat maktab...
aku duk bersuka ria kat maktab yea..
hum, sebenarnya aku berharap sangat nak balik maktab...
kan ader minggu aktiviti..
aku nak jugak bersuka-ria..
harap aku punye ayam peliharaan di badan nih cepat hilang..
huhu

p/s: widget flash di atas sudah di update.. makin cantik..
hehe.....                                                               

Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

MC 7 hari


posted by Hadri Aziz

No comments

uwh Doktor yang nakal..
Knapa mesti kasi MC....
aku nak balik maktab..
nak enjoy, nak tolong curah idea....
huhu, esok dah ar patutnya aku jadi ahli trafik untuk menyambut budak form1 dan form4 yang baharu..
tetapi kini aku terpaksa merana di dalam rumah ni..
tak tahu ah nak buat apa.
makan pun kena berjaga..
tak boleh keluar rumah..
isk3...
muka aku dah jadik macam han2.. hehe

doakan aku cepat sembuh


Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Homeeee


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam,
Syukur..
dapat gak update blog..
Selamani mendiam sebab aku balik kampung..
ade Kenduri Kesyukuran lah itu lah...
Tup-tup esok dah nak balik maktab..
Tapi aku tak tahu lah..
Badan dah naik bintik-bintik merah ni..
Bak kata orang tua, kena chicken Pox..
huhu, habis lah kena cuti lebih...
kalau boleh tak nak sangat dapat MC..
nak Blik maktab..
Ada program Minggu Aktiviti...
No study...
Rugi aku tak dapat sumbang apa-apa kat homeroom atau kelas ku..
itu pun kalau aku dapat MC kan3..
Doa-doakan lah tak dapat..
hehe, mane boleh.
doktor mesti kasi MC coz takut berjangkit kan....
Apalah Nasib Ku............



Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

*TANPA TITLE*


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam Alaik..
A'dulillah.
dapat gak sentuh komputer..
Ni pun tengah buat kerja..
Buat Flash untuk Majlis Pelancaran Kecermelangan SPM dan PMR 2010.
Saje je menolong kawan nih..
Aku gune Photoshop while DIA gune Flash MX.
Sambil-sambil tengah ber-Photoshop nih, update lah blog kejap..
Nanti kalau x update basi pulak blog kan..
hehe..
Hum, tinggal lagi seminggu je tarikh keramat aku.. (13.2.10)
Agaknye kawan-kawan aku ingat tak..
:(

p/s: masih menunggu keputusan 'Why i Like It Longer'.
wish me LUCK yea..


Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Google+ Followers