Archive for January 2010

KESULITAN AMAT DKESALI


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam..
Alamak, tersalah tekan pulak..
Tengok lah apa sudah jadi dengan widget flash di atas.
Background sudah jadik warna putih..
hum, i'Allah 13hb Februari ni saya betulkan balik..
Ni semua kes tenet lembap lah nih..
hehe.
Tadi dah try 100 kali bukak editor nye, tapi x boleyh pulak..
Entah apa masalah nye..
Dengki lah tuh..
sebagai kesimpulan..
Jangan risau kalau background nye putih yea...
Kalau ader yang kempunan nak tengok tulisan putih yang tersorok..
klik THIS..





Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Why i like It Longer


posted by Hadri Aziz on

2 comments

OMG..
Free phone to be win..
I'm just trying my Luck to post something related with the topic
which is "why I like it Longer".
Here the link,  i think you might going to try this..
As the present, they offer this unique phone..
Not big but longer..
Interesting right

Lets continue to our main Topic.









I think i would like to talk about the PHONE..
I know this contest when I Sign Up for my Nuffnang.
The first Nuffnang advertisement is about this LONGER phone.
After reading it, i proceed to my bad writing..
Hum, the phone is very interesting.
It is complete with a 5.0 Mega Pixel camera
and fully touch screen.
For surely, it will make my life colorful.
The video looks really real when you use this camera..
That's amazing..





The most part that i like is the Complete Web Display.
I can use the internet anywhere I like
and it was like i'm using computer..
And i can online why i'm in date or when i'm walking at KLCC.
Anywhere, everywhere Facebooking..






The 'Gesture Shortcut'.
I don't really know about this function.
But, as i know.
You can draw 'something' to open something.
For example, you can draw love to open Camera. (that's for example only)





And here.. More About the Phone...
Slim and Long.



The reason why I want this phone is :-

1- Because i don't have ANY phone.. Right now i'm borrowing my mom's phone.. The bad thing is, I can't make it as mine..
Hehe.
Then, if I have this LONG phone, my mom won't be angry at me anymore..

2- My birthday is on 13 February while the last date is on 14 February..
That's good. I want this as my birthday present.. My Papa won't give me phone or mp3 for my birthday.
Maybe he will give me something.. I'm hoping for this..

3- My Mom really don't want to use her money for this..then, she will say i'm just wasting her money ( that's true).. With this phone(again), my mom won't angry at me again..


This is my only opportunity to have my own personal and slim Phone..Owh dear, give me some opportunity..(nasty word)..
hehe..

And lastly, come join this competition.
You won't regret..




Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Hello Dunia..


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam Sejahtera..
Adush, rindu rumah..
hehe..
Akhirnye dapat jugak balik rumah yea3...
Dapat lah berfacebooking jumpa parent yea..
hum, Blog kat sekolah amat lah susah aku nak sentuh..
komputer pun amat lah susah..
biasa online petang-petang..
tapi skarunk tiap petang ada program, perhimounan, homeroom, study group secara rasmi(wajib) and macam-macam lagi...
Nak jenguk-jenguk blog pun susah...
Tuh pun terpaksa pinjam laptop cikgu,,
tapi maybe lepas ni dah tak nak pinjam-pinjam kaptop cikgu lagi...
masuk bilik guru pun tak maw dah...
semua cikgu bencikan zul (huhu, nangis..)
hehe, x da lagh..
tahun ni tetiba pulak rasa malu nak jumpe cikgu-cikgu yang cantik dan handsome...
sebab tuh lah aku tak nak jadik presiden Homeroom lagi..
tak payah lah nak masuk-masuk bilik guru lagi..
hehe..
lagi pun dah dua tahun berturut-turut aku jadik pres..
nanti orang kata apa pulak kan..

=)


Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Sengal-sengal-sengal


posted by Hadri Aziz

No comments

salam,
huu, dapat gak aku online kat maktab....hahaha..
hum, sunguh sengal..
firewall kat maktab baru di hupdate, macam2 tak dpat bukak..
Yang paling best start menu die simple sangat-sangat...
geram plus geram plus geram... urhg..


nampak-nampak-nampak
(ok, dah bingung, asyik ulang je..haha)






lalala, F secure....
gigit karang.



Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com/


My Last Post Before Balik Maktab


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamulaikum,
Hum, Maybe this is mylast Post before balik maktab, atau maybe sempat lagi nak berblogging esok yea.
.(jgn zul, mahu mak kaw menengking)hehe
Before anything happen, aku nak tinggalkan beberapa pesanan

FIRST-
kat maktab tuh bukan senang-senang boleh online..
ada masa gak..so, kalau ade yg tinggalkan komen atau apa-apa jua, aku mintak maaf kalau tak boleh nak respond dalam masa 24hours..
Mungkin mengambil masa sikit..
Lagi pun pelajar Form 3 ni terikat sikit, no more kelas sains computer n macam-macam lagi lah yg tak boleh..
Asyik COS je (cream of student, cara belajar kat MRSM KKB, juga dikenali sbgai belajar berkumpulan, tapi para guru-guru yang menetapkan kumpulan).
insyaAllah nanti saya curi-curi masa nak update blog..
ok..

SECOND-
Ni pulak tentang Flash Content kat blog ni..
Kalau korang perasan, kat atas ni ada Widget flash (susah tuh nak buat) hehe
dalam tuh ada comment box..
nampak kan3..
di maktab saya tuh program semua lama-lama belaka(maktab ku ketinggalan zaman). so, agak susah saya nak balas komen atau reaction dari korang semua...
maka dengan itu, gunakan lah kotak kuning di sebelah ni..
ok..

THIRD-
bye lappy, mespes, fesbuk, twitter (maybe boleh update2), bloggy, rakan2 blogger kuwh,
dan semua-semua lah..
huhu..

p/s: keje sains ku terkena air..adush., kena wat semula...




Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com


Syukur


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam.
Alhamdulillah, akhirnya nama ku tersenarai. .
Dpat lah langganan Grafpedia selama 3 bulan. . Untuk maklumat selanjutnya, layari www.grafpedia.com
untuk melihat senarai pemenang, bleh layari www.hongkiat.com dan klik winner of bla3. .
Rasanya mungkin aku akan bg pasword tu kat cikgu aku coz aku bukan aku ada masa nak main2 laptop ni, kena tumpukan tuk PMR. .
Kan3. .
--------------------------------------------------------------
Ovi Mail: Making email access easy
http://mail.ovi.com

Innalilahiwainnalilahirajiun. .


posted by Hadri Aziz

2 comments

Salam,
Alhamdulillah, selamat jugak arwah bpa sedara ku ditanam. . Dgr khabar arwah meninggal pg tadi, dlam pkul 3atau4 pg. .
Hari Jumaat, 01.01.10. .
Arwah dah lama menderita kesakitan dan akhirnya menemui jalan terakhir. . Semoga Arwah dilindungi Allah. .
--------------------------------------------------------------
Ovi Mail: Being used by users in 178 countries
http://mail.ovi.com

Google+ Followers