Archive for August 2009

Post Before Balik Maktab


posted by Hadri Aziz on

11 comments

Salam muhibah!!..
Ini maybe last post daku bfore balik maktab esok...
Hurm, daku ber Plane nak buwat follower award..
itu pun kalau ada yg sokong...
Kalau boleh award akan dibuat jika follower genap 40 atau mungkin 50..
Macam mana.. ada Yg nak sokong daku x..
hehe..
owh ya!. one more..
sapew yg ada twitter.. follow lah daku yerk..
Bg yg blom knl twitter lg.. blh try buat.

http://twitter.com

n ni daku nyer twitter.
http://twitter.com/kkbians

owh ya..
smlm burfday kwn daku..
hehe, trlupa pulak nak wish..
hurm , hapy burfday yr Farah Dayana!
Semoga sihat slalu ...
wish u gud luck!!..






Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

HuwaHaha


posted by Hadri Aziz on

No comments

salam,
cuba tgk tajuk post diatas..
haha, lawak... wei, x de org glak ke..

huhu, tgh upset nih... maybe ari nih nak balik kg...
sunggah sadis hatiku utk meninggalkan laptop di rumah ni..
maybe daku akan tiada di hadapan laptop slm beberapa hari..
huwa!!..
kowang sumer jaga diri baik2 ek waktu aku x d..

Ok..sudah,.. stop berdrama..
nah gaji rm1000.. pegi balik..

bye!!
smg ketemu lg!!



Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Crite eDry


posted by Hadri Aziz on

No comments

Salam,
hey semua.. cube tgk nih..
saku ader upload video yg daku buwat..
huhu, saje wat simple2.. x dew mase R...
hehe..



                      eDry suto ori



Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Help me Choose


posted by Hadri Aziz

6 comments

wahai kwn-kwn ku...
tolong aku pilih layout tuk blog akuwh...
aku amat memerlukan bantuan kamoo semua...
kat bwh ni ader bberapa template...
tolong aku pilih layout k....
jsa mu kan ku kenang..
hehe.
kowang sumer just pilih satu layout kat bwh nih..
then tekan butang vote kat bwh sane....
ader aku letak kotak megundi tuh... tolong yerk..!!!
hurm, kalau ader yg nak download.. kowng bley klik kat name2 blog tuh...








undi yerk... tolong jgn main2....
saya harap awak semua dpt bantu saya..
ceyh, ayat nak skema yerk..
k ah, ape pun.. talian undian akan ditutup pd 31 haribulan ogos 2009...
owh ya!. tarikh dilanjutkan shingga cuti raya!! 
anda tolong saya, saya tolong anda...




My Mak Saudara!!


posted by Hadri Aziz on

2 comments

wah, bangge nyer aku ngan mak sdara akuwh nih..

hum, ni adik mak aku taw..

cube bace artikel kat bwh... beliau dpt anugerah pingat emas bla.. bla..bla.. dah aku tak ingat..

hum, pandai btol mak sedara aku nih kan,,...

hehe...

kowang bace r artikl kat bwh nih...

aku copy dr metro..

actually ader banyak lg akbar yg kuar muke beliau..

tp aku x jumpe kat internt!!!

 Hadiah untuk ibu

Oleh Rashidi Karim
am@hmetro.com.my


KANGAR: Penerima Anugerah Pingat Emas Canselor Konvokesyen Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), Alida Abdullah dari Machang, Kelantan, menganggap anugerah itu sebagai hadiah kepada ibunya yang banyak mendorongnya selepas kematian bapa.

“Ibu yang banyak mendorong saya belajar bersungguh-sungguh, selain tidak jemu berdoa untuk kejayaan saya. Allhamdullilah, saya dapat membalas pengorbanan ibu dengan memperoleh anugerah ini,” katanya selepas majlis konvokesyen berkenaan di Dewan 2020 di sini, semalam.

Alida, 23, antara dua graduan yang menerima anugerah berkenaan daripada Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail.

“Ibu saya, Che Mek Seman amat mengambil berat mengenai pendidikan serta kerap menghubungi saya bagi mengetahui perkembangan sepanjang tiga tahun saya berada di UniMAP.

“Lagi pula saya anak bongsu daripada 11 beradik. Justeru, ibu memberi tumpuan lebih terhadap saya,” kata graduan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Bahan itu.
Che Mek bersama sembilan abang dan kakak Alida hadir meraikan kejayaannya. Bapa Alida, Abdullah Ibrahim, meninggal dunia ketika dia berusia 12 tahun.

Mengenai cita-citanya, Alida berkata, dia akan meneruskan program pengajian dalam bidang kejuruteraan bahan sehingga ke peringkat sarjana di UniMAP sebelum merealisasikan impiannya menjadi pensyarah.

“Saya mungkin menjadi pensyarah di UniMAP selepas tamat pengajian peringkat sarjana dan secara tidak lansung membalas jasa universiti ini yang banyak membantu,” katanya.

Terdahulu, Raja Muda selaku Canselor UniMAP berkenan berangkat menyampaikan ijazah dan diploma kepada 1,012 graduan sempena konvokesyen berkenaan. Turut berangkat, Raja Puan Muda, Tuanku Laillatul Shareen Akashah Khalil yang juga Pro Canselor UniMAP.

Hadir sama, Menteri Besar, Datuk Seri Dr Md Isa Sabu dan Naib Canselor UniMAP, Prof Datuk Dr Kamarudin Husin.

Sementara itu, Kamarudin pula meminta graduan supaya tidak menggunakan kepakaran dan kemahiran yang diperoleh di UniMAP untuk melakukan kegiatan tidak berfaedah serta boleh mengundang kemudaratan kepada negara.

“Saya harap mereka tidak terbabit dengan kegiatan atau diperalatkan kumpulan penganas untuk membuat bahan letupan. Graduan perlu menggunakan kemahiran untuk kebaikan negara.

“Walaupun mereka berkemampuan mencipta bahan letupan, namun saya yakin graduan kami bebas daripada kumpulan ekstrimis atau mempunyai talian dengan kumpulan pengganas,” katanya.



Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

MRSM KUALA KUBU BHARU!!


posted by Hadri Aziz on

No comments

Here..
look at this ...
i got it from wikimapia....
eh, dah2.. x yah nak merapu ber speeking pulak..
hehe...
abis ancur bahase inggeris tuh yerk...
urm, ni2.. nak crite skit..
hehe..
cube tgk nih...
aku amik kat laman web yg berikut....
http://wikimapia.org/4814367/ms/MRSM-Kuala-Kubu-Bharu

wokey!!...
ni hah mende yg menarik nyer..
x nak pun tunjuk psal link tuh...

alamak.. gamba nyer kecik r... kowang cubr tekan bg besar skit yerk.....
hehe..
urm, enjoy2.... huhu
p/s: dah2.. aku aku merapu nih yerk..!!!!!


Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

lega aku!!


posted by Hadri Aziz on

3 comments

Syukur...
sampai juga ku kt rumah nih....
rumah ku syurgaku..!!!!

owh ya..
camat pose ek sumer...
jgn tinggal2 pulak...

HAPY RAMADAN...

Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

=)


posted by Hadri Aziz on

No comments

ESOK BALIK RUMAH..
ye2..


Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com/

Tolong akuwh!!!


posted by Hadri Aziz

4 comments

Huhu...
sedih lah wei!!...
nak tahu ak...
aku punyer prestrasi pelajaran dah jatuh sgt!!..
huhu..
aku x taw ar nak watv cam ne lg...
sumer nyer down giler...
owh tuhan...
huhu, tulong lah akuwh...
aku x berdaya lg..

isk!!..
dah r.. berdrama plak ek...
mcm nih lah..
kowang sumer jgn pulak nak doakan kejayan aku ek..
aku sentiasa menantikan doa dr kowang sumer....

huh,,
peace no war...
hehe, kwn aku dah marah nih...
aku gune time die tuk gune komputer..
maapkan aku mus!!!..
urm,!!
semoga berjumpe lg...
wassalam!!!

Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com/

Long Life Topaz C!!


posted by Hadri Aziz

No comments

huh.. ni lah dah homeroom aku..
gambar nih aku amik watktu minggu aktiviti semester 2.. Slot bersama Kak Ja...

aktiviti nyer mcm nieyh....
Kak jah suoh setiap homeroom buat bangunan yg atap nyer bley letak telor sebanyak mane yg blah.. max 7 bijik je....

tgk je r cam ne dak homeroom aku buwat.. ciap ader burung lg..hehe...
hurm,kalau nak tahu..
homeroom kitaorg dapat letak telur paling banyak iaitu 7 biji...
hehe...
sapew sangke topaz c mmg bley!!..
yay! kami mmg gempak....

enjoy gamba d bawah K..!!
ader skit je gamba...
Klik Link kat bwh tuk ke album!!!

HIDUP TOPAZ C











Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Udeyh upload Gamba


posted by Hadri Aziz on

1 comment

salam..
dah3.. aku ader upload gamba kat picasa..
tp malas r nak wat caption..
huhu...
ni linik nyer...
kalau bley komen skit r gamba kat saner erk..


http://picasaweb.google.com/zzulhadri

:)


Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Topaz Da Raja!!


posted by Hadri Aziz

No comments

owh ya..
terluper pulak nak g taw..
dgn bangga nyer.
Homeroom TOPAZ telah berjaya bergelar juara....
Topaz Memang dasar gempak...
Kalau kowang nak tahu...
dari tahun lepas lagi Topaz bergelar juara yg sah dan kekal...
ceh3, Bangga siot biler namer Topaz di umumkan.....
owh tidak, terlupa pulak owang kat luar saner yerk.....
kalau nak tahu, Homeroom tuh macam rumak sukan ah..
tak tahu lak naper MRSM style macam tuh yerk..
ehehe...
hurm, Glory2 topaz.....
Topaz mmg gempak.....
tahun depan aku janji nak bolot lagi piala Pusingan tuh....
 Owh ya, jangan dengki Emerald, Sapphire ngan Ruby the last..
ahaha..
wei!!, kejam dowh aku...
mengutuk pulak ..
hehe


Dalam Otak!!
Tahun nih Homeroom kecik aku.. Topaz C dah berjaya memvbolot 3 hadih..
ahaha.... mmg homeroom kecik aku patut digelar pembolot bersiri..
jghn memain ngan kami... yer r.. semester lepas kita org dah jatuh kecundang yer.. n skunk kami nak naik setinggi gunung everest ... owh,,, go topaz c.. go.. go..go...
ku yakin topaz mampu...

hehe, tgk lah sapew kepala Topaz C...
akan ku julang name topaz c serta ibunya.. Cikgu Suriani....



Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com

Cuti la wei!!!!


posted by Hadri Aziz on

No comments

Owh tidak..
hehe..
hurm, cemalam daku baru je balik dari sekolah... nak g taw nih...
skolah kitaorg cuti bukan sebab aper pun..
tp sebab cikgu kitaorg baik sgt nak bagi cuti..
almaklum.. dak maktab sumer dah penat berminggu aktiviti kan2...

hey2, nak tahu tak...
waktu minggu aktiviti tuh... sumer dak form 2 jadik bute...
owh tidak.. tak tipu pun taw....
ader satu game nih name nyer "Sayang Si Buta"..
haha.. klakar sangat game tuh...
ader yg jatuh longkang, langgar tiang ngan memacam lg r...
hehe

Hurm, actually banyak sgt crite daku nak share pasal minggu aktiviti tuh..
tapi, daku c de mase r..
hehe.....
lagi pun cuti bukan lamer sgt pun...
ni daku masuk blog pun nak tgk kamoo sumer lah..
tetiba rindu pulak 
ehehe...

dalam hati:
actually nak upload gamba bebanyak..
tp x jadik r.... coz cabel koputer hilang......
hehe

Truly:-

Google+ Followers