so.. popular sgt ke blog korang??


posted by Hadri Aziz on

6 comments

hum, ari ni daku terasa nak share something ngan kamoo semua…
pg tadi…
daku dpt e-mail drpd  ‘e blog template’..
daku daftar utk menerima notification drpd laman tuh..
isi mail tuh dlm bahase inggeris tp daku sudah mntranslate kan ke  dlm bahasa indon coz google translate x sediakan bahasa melayu…..
tp jgn risau…
daku dah perbaiki bahasa indon yg tah ape2 tah…
owh ya...
daku sudah cuba di blog daku..
cara pemasangan nyer agak rumit...
saja daku pasang di blog daku..
nak try2 je.
hum,ianya merupakan google analytics…
banyak makumat yg kamoo boleyh dpt...
spt, berape ramai yg jenguk blog kamoo, dr negara dan negeri mana dan sebagainya..
so,
bace mail dibawah utk mengetahuinya…

content email…

Hi-Zul
ingin tahu sama ada blog anda popular? No I'm serious ..... sebenarnya ada orang yg membaca blog Anda atau Anda hanya untuk menulis sesuatu (kecuali jika Anda hanya ingin menggunakan blog sebagai jurnal pribadi)?
Penting untuk mengetahui tentang lalu lintas blog anda, misalnya seberapa banyak pengunjung datang ke blog Anda setiap hari dan apa yang Anda posting adalah paling populer. selain hanya mengetahui seberapa ramai pembaca blog anda, anda juga akan dpt beberapa data yg pnting. 
Untuk mendapatkan semua informasi ini sebenarnya cukup mudah namun sangat kecil peratus benar-benar melakukan ini! Yang Anda butuhkan adalah Google Analytics yang merupakan produk gratis kuat.
Ingin tahu cara menginstal Google Analytics di blog Anda? Baca post "Bagaimana menyiapkan Google Analytics di Blogger" .
semoga berjaya…

6 comments

Leave a Reply

komen komen komen :D

Google+ Followers