Archive for June 2009

Revolusi Kebangangan!! 2


posted by Hadri Aziz

No comments

salam..
huhu, menyesal yg teramat coz ari tuh daku crite pasal dak senior daku yg telah membotakkan rambut mereka....
mahu tahu kenapa....??
coz daku pun kena botak macam mereka...
huhu, ni kadet polis punye pasal ar...
pengetua skolah daku nak kami jdbotak...
nanti daku akan menjd geng botak secara rasmi...
urm, menyesal nye daku tulis tuh...
urm, dah3...
x boleyh nak menyesal lg....
bende dah lepas.....
x boleh nak tarik balik kan!!...
huhu, doakan daku selamat...
maybe ari khamis nih daku dah menjadik botak../
yeay...
daku geng botak....
huh!!...
bosan...
hehe
:)

Revolusi Kebangangan!!


posted by Hadri Aziz

3 comments

Salam alaik...
before daku crite, daku nak mohon maaf kat sesapew yg berkenaan...
daku bukan ape.
daku cuma x berkenan dgn aper yg mereka cube buat...
untuk information kowang sumer...
pelajar senoir kat maktab daku tgh cube menonjolkan kebangangan mereka...
mereka bercadang utk membotakkan rambut batch mereka...
skunk nih dah hampir setengah batch botak...
ya ampun, sumpah yg teramat buruk...
x taw nak kate aper lg...
daku dah makin sakit hati...
mmg batch mereka x berapa baik ngan batch daku..
urgh, dah2...
x maw crite lg pasal mereka...
forget about them..
daku maw pegi..
k..
bye sumer....
insyaAllah kalau ader mase daku upload gamba mereka...

Happy Father Days


posted by Hadri Aziz on

1 comment

Salam alaik..
hehe..
dah lamer daku x update blog daku kan....
actually daku x de mase nak mengupdate..
daku juga x de mase nak mengomen korang punye blog....

hurm, ari nih father's day kan..
hehe, daku hampir terlupa pulak...
nasib baik kengkawan daku ingatkan kpd daku...

sementara daku ade mase nih, daku nak wish kat bapak daku..
happy father day...
daku nak amik kesempatan utk mintak maaf kat ayah...
daku slalu menyusahkan ayah..
daku ter sgt yg amat syg akan ayah daku(mcm salah je)...
ayah lah yg terbaik...

k, sampai sini je...
daku dah tak larat nak menaip...
huhu, air mata dah mule mengalir...
daku pergi dulu...

 
ni gamba ayah daku...
muah..
syg ayah!!
daaaaaaaaa

jangan kacau, daku sedih..


posted by Hadri Aziz on ,

6 comments

Salam ceria semua...
esok daku dah nak balek maktab (owh my sweet maktab)...
susah lah daku nak post sumething nanti..
huhu, nanti daku mesti rindu ngan kwn2 blog n kwn2 kat fb ngan ms....
daku jarang sgt boleh online kat maktab..
almaklum, ramai sgt nak gune komputer....
eh2..
daku still boleh on9 coz rkn SEM daku bwk laptop dan juga broadband die..
fuh, daku masih lg boleh on9..
urm , ok lah..
daku dah takde mase nih..
nak kena tido..
esok kul 3 pg lg nak kenaa bertolak ke sane..
eh2, salah-salah..
kul 3 ptg...
it take about 2 hour from sabak bernam to kkb,..
doakan perjalanan daku yg lancar....
will lurve you all...
daaaaaaaaaaa..

Happy Burfday My Prenz


posted by Hadri Aziz on ,

2 comments

Salam...
hurm..tanggal 15 jun 2009, kawan daku yg memiliki nama syaqila menyambut burfday nye yg ke 14..
lah, dah besar kwn aku rupenya kan...
tahu2 dah masuk tingkatan 2...
x taw nak bg hadiah ape so daku juz boleyh great die jee....
daku nak ucapkan happy burfday tuk kamoo..
smg panjang umur..
sihat selalu..
jgn kamoo luper bday daku pulak (13.2)
 n yg terakhir..
daku nak cake..
hehe...
urm, ni ader hadiah tertinggal...
 
nah.. emas yg kamoo mintak... nati dtg amik kat rumah daku..
hehe..
dtg ek.
daku tunggu....
huhu..

so.. popular sgt ke blog korang??


posted by Hadri Aziz on

6 comments

hum, ari ni daku terasa nak share something ngan kamoo semua…
pg tadi…
daku dpt e-mail drpd  ‘e blog template’..
daku daftar utk menerima notification drpd laman tuh..
isi mail tuh dlm bahase inggeris tp daku sudah mntranslate kan ke  dlm bahasa indon coz google translate x sediakan bahasa melayu…..
tp jgn risau…
daku dah perbaiki bahasa indon yg tah ape2 tah…
owh ya...
daku sudah cuba di blog daku..
cara pemasangan nyer agak rumit...
saja daku pasang di blog daku..
nak try2 je.
hum,ianya merupakan google analytics…
banyak makumat yg kamoo boleyh dpt...
spt, berape ramai yg jenguk blog kamoo, dr negara dan negeri mana dan sebagainya..
so,
bace mail dibawah utk mengetahuinya…

content email…

Hi-Zul
ingin tahu sama ada blog anda popular? No I'm serious ..... sebenarnya ada orang yg membaca blog Anda atau Anda hanya untuk menulis sesuatu (kecuali jika Anda hanya ingin menggunakan blog sebagai jurnal pribadi)?
Penting untuk mengetahui tentang lalu lintas blog anda, misalnya seberapa banyak pengunjung datang ke blog Anda setiap hari dan apa yang Anda posting adalah paling populer. selain hanya mengetahui seberapa ramai pembaca blog anda, anda juga akan dpt beberapa data yg pnting. 
Untuk mendapatkan semua informasi ini sebenarnya cukup mudah namun sangat kecil peratus benar-benar melakukan ini! Yang Anda butuhkan adalah Google Analytics yang merupakan produk gratis kuat.
Ingin tahu cara menginstal Google Analytics di blog Anda? Baca post "Bagaimana menyiapkan Google Analytics di Blogger" .
semoga berjaya…

Selamat Hari Jadi Wat Org yg Ku sayangi....


posted by Hadri Aziz on

3 comments

hari ni..
tepat kul 12 malam td( maybe)..
dgn rasminye ibu ku menyambut hari jadi nyer yg ke  43...
makan kek resberry sedap....
ko rang nak tak ..
hehe..
x ley bg...
hum, ayah daku bg jam tgn yg harge yah beratus kat ibu daku...
sorry ek..
no picca tuk gamba tuh....
daku sempat upload beberapa gamba je...
k...
jemput makan...



new layout..


posted by Hadri Aziz on ,

2 comments

yay..
daku dah tukat layout baru..
agak srabut ar layout nih...
daku terpaksa pilih layout nih coz daku sudah terlalu pening..
banyak sgt layout2 tuk web 2.0 nih...
thank Husz..
sampaikan salam daku kpd die yer...
hope kamoo semua boleyh beri pendapat pd daku...
abis satu jam aku costumize tab2 kat atas tuh...
cari punye cari daku jumpe jugak die punye java script...
pening yg teramat..
so daku dah tak mahu tukat layout lg..
mungkin 2 bulan lg daku tukar..
haha..
actually tak sampai sebulan daku dah tukar...
so, that;s all..komen k...

ku baru update blog...


posted by Hadri Aziz

1 comment

Salam..
daku baru saje update blog...
cpt lah ke sane,,
niey address die k...

http://zzulhadri.wordpress.com
atau tuk terus ke update terbaru http://zzulhadri.wordpress.com/2009/06/11/rese-valley-d-cameron-highlano/

My Card Collection


posted by Hadri Aziz on

4 comments

salam alaik…

hey semua.. tgk sini cpt!!..

kenangan daku zaman dulu2…

ade kenangan kat simpang lima..

ade kat MRSM kkb..

ade 3 kad utk di tunjukkan…

dan diceritakan…..

biar daku ceritakan satu persatu yerk…

kalau kowang nak bace,,

cuba kowang klik gamba tuh..

boleyh bsar ak..

 

 

First Kad…

From: Ecah

Where: MRSM Kuala Kubu Bharu

When: Before raye tahun lepas

For: kad raye..

Detail: waktu nih ader perjumpaan homeroom.. setiap buddy kena buat kad raya utk di pas kpd sesapew je…

waktu tuh daku buwat kad raye tuk ibu bapa daku… daku dpt kad drpd ecah..ecah yg buwat sendiri kat nih… cantik kan..

tengs ya ecah….

P6110262 P6110263

Second kad

From: arah Dayana

Where: MRSM Kuala Kubu Bharu

When: Raye 2009

For: Kad raye

Detail: niey farah bg….. cantik ak… daku amat suke apabila menrima kad nih..

farah x bg hand 2 hand.. farah letak dlm datu buku daku… thn farah suruh daku bukak di bilik…

daku amat terharu… daku ade juga membalas surat beliau…

thanx farah..

 P6110264 P6110265 P6110266

 

Third kad.

NI KAD YG TERAMAT KHAS>>

From: 1 firdaus

Where: SMKA Simpang Lima( skolah lame daku, before skolah mrsm)

When: Waktu daku mahu tukat skolah iaitu mrsm..

For: happy perpisahan

Detail: kad ni aku dpt 2 atau 3 hari before daku akan berpindah ke mrsm…

daku amat touching dgn kad nih..

daku syg mereka..daku rindu juga merka….

kad ni diaowng wat sendiri.. daku amat bersyukur…..

daku  ter  nangis apabila membaca ayat mereka yg amat menyayat hati…

huhuh..

daku tgh nangis nih….

hum, kat dlm kad tuh ade tandatangan budak lelaki klas 1f..

yg special nyr…

ade tandatangan sowang dak pompuan yg aku teramat suka…

nama beliau sarah..

kowang nampak tak satu tandatangan tunggal kat belah kanan dalam.. tuh tandatangan mereka..

okey lah..

ape2 pun..
daku syg mereka…

 P6110267 P6110268

salam alaik..


posted by Hadri Aziz on ,

No comments

   hey semua..
daku baru saja upload sedikit gamba semasa pulang dr kampung itu hari..
kamoo semua kalau nak tgk bley masuk ke blog daku di.  http://zzulhadri.wordpress.com
saje je upload kat blog coz uploader kat sane lg bez...
blog tuh daku baru je buwat semalam..
masih fresh lg wok...
okey semua.. come on.. kit tgk same2 k..





Zul Hadri bin Abd Aziz
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

Akikazu Hachirobei


posted by Hadri Aziz on

No comments

Tajuk diatas merujuk kpd nama daku dlm bahasa jepun..

Wahaha..
aper yg daku mrapu nih.. titibe saja daku merapu bahasa jepun...
hehe..
actually daku baru sajer terjumpe sejenis laman web yg akan convert name kite ke dlm bahasa jepun.
mmg syok..
so daku recommend kamoo semua utk mencuba juga...
kamoo smua cuba then tell daku ape name kamoo dlm bahase jepung k...
semoga berjaya...

Klik Di sini, sini atau di sini (klik jer semua pun) utk straight ke SANER

 





Zul Hadri bin Abd Aziz
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

dah balek


posted by Hadri Aziz

No comments

salam...
urgh.. ah sampai rumah dah.. baru je sampai...
kowang sume ape crite..
sihat ak..
lame x dgr crite kowang kan..
urm, sampai rumah trus bukak keputusan pepriksaan..
dpt 2.99 je.. x lebih pun...
tp dah cukup lah bg aku ...
hehe..
k ah..
mals nak celoteh malam2 nih..
ddaaaaa



Zul Hadri bin Abd Aziz
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

Nak pergi dah...


posted by Hadri Aziz on

No comments

Assalamualaikum..
hurm, lagi beberapa minit saje lg aku nak bertolak ke kampung aku jauh nun di kelantan tuh...
saje bukak laptop jap nak say goodbye kat kowang sumer..
doakan perjalanan aku nanti di sane yerk...
kowang jgn nangis pulak ek...
aku prgi bukan lame pun..
kejap je..
x sampai seminggu pun....
daaaa..
jump lg kalau aku ade mase nak gune internet kat kg aku nanti...
daaa..
cayunk kowang sumer...


Zul Hadri bin Abd Aziz
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

Hohohoho balek kapung....


posted by Hadri Aziz on ,

No comments

Salam semua.. 
huhuh.. esok aku dah nak balek kg...
x dpt nak elak dah...
kg aku jauh nun di Kelantan...
maybe aku away tuk 3 hingga 5 hari...
lame owww....
nanti mesti aku rindu kat broadband aku kat rumah nieyh.....
kowang pun jgn nak rindu aku sgt ek..
jgn nangis aku nak pegi nieyh ek....
huhuhh...
doakan aku kat sane...(dah macam orang nak mati dah...)
bye kowang..
nanti kalau sempat aku post something before pergi ek..




Zul Hadri bin Abd Aziz
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

salam..


posted by Hadri Aziz on

No comments

SALAM SUMER>>
ahaha..
dah crite tak kat kowang sumer...
aku ade facebook...
hum, baru je wat 2, 3 hari lepas....
agak bez ah..
nieyh actually aku nak promote kat kowang sume ...
kowang buwat ah facebook then add aku....
kowangb notice x badge kat sebelah nieyh..
kan ade badge facebook....
so, x yah nak segan2...
add aku coz aku mmg suke berkawan....
hahaha..
sebenarnye aku masih lg dlm proses membatak...
maklumlah..
masih baru buwat facebook kan..
aku juga masih lg dlm proses belajar...
kalau ade yg bley mengajaer aku..meh ah ajar yerk....


picture below show the screen shot of facebook:-
Klik gamba tuk besarkan...
message inbox screen shot

tempat chat screen shot

homepages screen shot

friend screen shot

weyh.. aku tahu ejaan aku banyak salah.. koeang jgn tegur ek.. nanti malu aku...
:D




Zul Hadri bin Abd Aziz
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

hellow..


posted by Hadri Aziz

No comments

urgh..
bosan dowh..
cuti nieyh x taw nak wat pew...
ayik duk depan komputer aku yg ah tue semacam nieyh..
habis tulang2 komputer aku reput..
dah lame aku x bg komputer aku makan vitamin...
hurg, lusa aku nak kena balik kampung..
away from dis crazy komputer for someday..
x taw ah brape lame aku kat sane yerk....
bapak aku skunk kat indon..
ade rombongan keluarga...
bez owwww.
bapak aku x nak ajak aku...
huwahaha....
nak ikut gak...
hurm, sampai cini je lah celoteh aku..
daaaaa.



Zul Hadri bin Abd Aziz
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

Google+ Followers