Archive for 2009

Saya pun berharap Begitu, .


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam..
Saya pun berharap Begitu, ..
gambar di bawah ni dirakam di atas meja guru, kat kelas aku..
bunyi nye macam guru dah merajuk atau x suke masuk kelas lagi..
bukan lah aku nak ckap kelas kitaorg ni kena blacklist, juz beberapa guru je yg touching coz kitaorg x siap keje skolah... agak nye R..
hehe.. kami bukan budak nakal yea, kami juga bukan berprotes..
kami cuma mahukan pelajaran yg tenang..



Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com


Follower Award


posted by Hadri Aziz on

2 comments

 First of all..
Thanks for following me, yg masih tak follow jom lah ramai-ramai tekan butang tuh..
alah, senang je, tekan follow, ok..ok..ok...
hehe..
Award ni terbahagi kepada dua, dan dua-dua harus diambil..(kalau kamoo nak, kalau x nak it's ok)
Award pertama mesti dipost di blog anda dan award yang kedua boleh dipost atau diletak di sidebar
(alah, kat bghn tepi2 tuh, kat kwsan gadget)
after you all post award tuh, then give me the link, saje nak ushar-ushar.
lagi pun kalau saya tak follow blog kamoo lagi, then saya boleh berbuat demikian...
kan3.
hum, hampir satu malam duk mengade-ngade depan pc..mencari-cari idea dan akhirnye..TADA>>>



Ini award Pertama yang..
aiseyh, dah macam sijil penyertaan pulak..
Post ni kat blog anda dan pastikan anda tinggalkan link award ni..
senang je.. as easy as an ABC (ais batu campur)
















Ini pulak award kedua..
terlupa pulak nak tampal link blog kat award ni,
ni mesti kes nak cepat sangat kan3..
Award ni mesti diletak kat sidebar, letakje kat bahagian bawah-bawah sikit.. Baru lah tak ganggu keindahan blog korang..
gamba ni juga harap dapat di link kat terus ke post award ni..








bagi yang tak paham lagi, boleh try review kat blog ni.. i dah buat sample...
kalau malas sangat copy2 je.. (kalau boleh jangan copy, nanti kena tangkap ngan cikgu)

hehe...

p/s: ambil lah yea..


Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com


formspring.me


posted by Hadri Aziz

2 comments

Ask me anything http://formspring.me/hadri

New Layout


posted by Hadri Aziz

2 comments

Salam Sejahtera,,

Hum, tiba2 pulak jemu dengan layout lama tuh.
so, aku ambil decision nak tukar layout lain..
hampir setengah jam duk searching..
tambah lagi sejam meng-edit2..
dan akhirnya, TADA>> jadilah begini (buruknye)..
hehe, tak taw lah nak pilih layout mane lagi.. pilih je lah yg ni..
Simple But Boombastic..(YAY)
Tadi jugak aku daftar feedburner(actually tak taw pun tu ape, main tkan2 je)..
nasib baik laptop ni x meletup..
hehe..
hum, juz now jugak aku baru belajar camne nak buat 'Jump After Break'..
sungguh senang dan x complicated ( buat pengetahuan "JAB" tu seperti yg korang selalu nampak " Read More"... )
paham tak.
kalau x paham pejam je mata..

p/s: tahun depan PMR, susah nak update blog....
huhu(menangis..)




Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com


Window Media Player-Lyrics PlugIn


posted by Hadri Aziz on , ,

2 comments

Salam Sejahtera..
before aku melalak bende bukan-bukan, aku nak mintak maaf sgt kalau korang tak paham isi-isi yang bakal aku conteng di blog ini..
Hari ni aku nak try buat sedikit tutorial(sikitttt je)

Pernah tak korang dengar Window Media Player Lyrics Plugin(WMPLP).
hah, kalau x pernah dengar ni aku nak cerita nih...
sesetengah alien (eh2, manusialah) suke dgr lagu sambil menyanyi, kekadang tuh ade je yg mencarut bukan.
(bunga2 cintan ,,layuuu di pusara)
mencarut kes salah nyani kan3..
jadi dgn wujudnye WMPLP ni senang lah sikit nak nyanyi kan.
di bawah ni aku sediakan beberapa screenshoot WMPLP..(padahal ade satu je)
kalau ader yg minat nak download, boleh klik word di bwah..
                                   --Window Media Player Lyrics Plugin--





Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com



posted by Hadri Aziz

No comments

i just connet my twitter, facebook, myspace, GTalk,blogger and friendster using Ping.com, And this is my first ping>>>

britney spears- 3


posted by Hadri Aziz on

No comments




1, 2, 3
Not only you and me
Got one eighty degrees
And I'm caught in between
Countin'
1, 2, 3
Peter, Paul & Mary
Gettin' down with 3P
Everybody loves ***
Countin'
Babe, pick a night
To come out and play
If it's alright
What do you say?
Merrier the more
Triple fun that way
Twister on the floor
What do you say?
Are - you in
Livin' in sin is the new thing (yeah)
Are - you in
I am countin'!
1, 2, 3
Not only you and me
Got one eighty degrees
And I'm caught in between
Countin'
1, 2, 3
Peter, Paul & Mary
Gettin' down with 3P
Everybody loves ***
Countin'
Three is a charm
Two is not the same
I don't see the harm
So are you game?
Lets' make a team
Make 'em say my name
Lovin' the extreme
Now are you game?
Are - you in
Livin' in sin is the new thing
Are - you in
I am countin'!
1, 2, 3
Not only you and me
Got one eighty degrees
And I'm caught in between
Countin'
1, 2, 3
Peter, Paul & Mary
Gettin' down with 3P

1, 2, 3
Not only you and me
Got one eighty degrees
And I'm caught in between
Countin'
1, 2, 3
Peter, Paul & Mary
Gettin' down with 3P
Everybody loves ***
Countin'
Babe, pick a night
To come out and play
If it's alright
What do you say?
Merrier the more
Triple fun that way
Twister on the floor
What do you say?
Are - you in
Livin' in sin is the new thing (yeah)
Are - you in
I am countin'!
1, 2, 3
Not only you and me
Got one eighty degrees
And I'm caught in between
Countin'
1, 2, 3
Peter, Paul & Mary
Gettin' down with 3P
Everybody loves ***
Countin'
Three is a charm
Two is not the same
I don't see the harm
So are you game?
Lets' make a team
Make 'em say my name
Lovin' the extreme
Now are you game?
Are - you in
Livin' in sin is the new thing
Are - you in
I am countin'!
1, 2, 3
Not only you and me
Got one eighty degrees
And I'm caught in between
Countin'
1, 2, 3
Peter, Paul & Mary
Gettin' down with 3P
Everybody loves ***
What we do is innocent
Just for fun and nothin' meant
If you don't like the company
Let's just do it you and me
You and me...
Or three....
Or four....
- On the floor!
Everybody loves ***
What we do is innocent
Just for fun and nothin' meant
If you don't like the company
Let's just do it you and me
You and me...
Or three....
Or four....
on the flour



Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com


jalan2..


posted by Hadri Aziz

2 comments

Salam Sejahtera..
Picture-picture ni merupakan sambungan update yg lepas...
tetibe pulak rajin nak menghupdate blog..
hehe...
ape-pun, layan je photoz2 yag sengal nie..





menggatal2 muncuba cermin mata di sana(nanti sakit mata baru taw)

 






nie burung palik terkecik dan tercomel skali..
penat aku kejar burung ni..susah giler..
nasib baik x de org nampak aku berlari-larian macam kanak-kanak riang kat sane..




burung ni sgt cantik kan..kan..kan..




betik tuh busyuk sangat... dah lame sgt ditinggalkan kowt.
ksian burung tuh cirit birit makan papaya busuk ye...




merak....




hah!! ni lah tujuan aku dtg sini..
nak makan daging flamingo..ehehe..
x de lah, aku  mmg minat sgt-sgt-sangaaaaaaaaaaat ngan burung ni...
dah lah comel, seksi pulak tuh..
hehe



merak ni jumpe kat tepi kolah flamingi..
merak ni sgt pandai. kate merak tuh die blajar kat oxford..
hehe, before kitaorg dtg situ, merak tuh x bukak lg die punye kain..(ups)
bile dah sampai tu, terus di buka kain nye seluas-luas yang boleh....
yang paling best, merak ni boleh posing2 lagi dpan kamera ni yea..
hehe





bangau oh bangau...erkgh(serak)
ni bangau warna merah, merah sgt macam warne darah tuan hamba..(aish)
geram btol tgk burung ni...
i kan suke warne merah..huhuhu



ni sekor lagi merak sesat




adik aku tanye: abg, ni ape
aku: bangau dik
adik ku: ni ape
aku: bangau dik
adik ku: ni ape!!!!
aku: (berdiam)
adik ku: ni ape ( menjerit sampai satu taman bergegar!!)




kenangan bersama bangau
hehe









american next top model









mengenang cerita seribu tahun lalu














phewiit...









pahlawan ku, pergilah berjuang utk bangsa...... haaaahaaaaa...









model separuh masa..














ai..ai capten
i can't hear you... ai.. ai capten












                                                      p/s: gambar yg teramat buruk coz gune phone...lupe nak bwak kamera!!
Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com


271209


posted by Hadri Aziz

1 comment

Salam,
buat pengetahuan, aku baru pulang dari Kuala Lumpur..
sudah penat berjalan-jalan bersama family...
mule-mule trip start di National Monument.. (Geng:Pengembaraan Bermula)
Then gergi Taman Burung.. World Largest Covered Bird Park..
Pusing2, jalan2.. tup2 dah setengah kawasan taman kami jelajah..hohoho gelak santa
happy betul.
bile nak start jelajah lagi setengah kawasan, tiba-tiba hujan guruh kilat dan badai menghalang perjalanan kami.
Adush, tension btol.. Bayar mahal nak mampos, habis gitu je..tapi takpe, jgn marah..lain kali boleh pergi lagi kan3..
terpaksa lah kami berlepak di Kedai Gift. Hampir setengah jam pulak tuh..
(hujan lebat, kereta jauh nun disana)
Bila dah reda skit, bpak kami ambil kereta utk menjemput kami...Bapak ku berlari bak rimau ,mencari mangsa
kemudian kami makan KFC di tempat tertentu pda waktu yang khusus..
Sempat lah bershoping sakai jap..
On da way nak blik tuh, kami melawat mak angkat aku yg kini tgh sakit.(owh mak, tabah sikit)
Dah lama x jumpe mak,,,rinduuuuuuuuuu, rindu serindu-rindu nya.
Sampai rumah trus bersukaria di hadapan laptop..
Tamat

p/s:penat+lapar=mampos


Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com


I was thinking to..........


posted by Hadri Aziz

No comments

salam sejahtera..
sebenarnya, aku masih lagi bercadang nak buat follower badges..
tapi banyak sangat rintangan dan halangan yang perlu aku lalui seperti laptop lempab, masalah program dan semacam lagi..
adeys, susah betul.
harap maaf ye, mane tahu masih ada yang menunggu janji buta ku ini..hehe

p/s: merry christmas..(bg yg menyambut)



Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com/



posted by Hadri Aziz

No comments

My mom always know what's the best for ME
i Love u Mom


Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com



posted by Hadri Aziz

No comments

pagiey!!!!!!.
bangun Malaysia....
    

p/s penuh semangat!!!

Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com


231209


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam,
wargh, nie berite gembira nie. . .
Mak aku kate, ada orang nak hantar komputer. .
Argh, akhirnye segala kebosanan aku akan dibuang jauh2. .
DUSH

Owh yea. .
X lupe juga, Happy Belated Burfday tuk one of my bestfriend, Izzat Amir. .
Semoga Panjang Umur yea. .
--------------------------------------------------------------
Ovi Mail: Making email access easy
http://mail.ovi.com


posted by Hadri Aziz

No comments

KINI AKU KEMBALI
LAPTOPKU SUDAH KELUAR DARI HOSPITAL

Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com


Salam. .


posted by Hadri Aziz

No comments

Greeting. . Hum, rase bersalah pulak bile dah lame x update blog yea. .
Urm, maklumlah. . Laptop masih rosak lagiey. . Entah bile nak siap baiki ye. .
Nak pergi cyber cafe pun malas, nak kena berbasikal 2 atau 3 kilometer. . Baru leh sampai. .
Soal duit pulak, adeyh. . Berat tgn nak melepaskan. . Huhu. . Kalau ade yg nak bg fulus, isk, tgn macam kilat. . Laju je. . Hehe. .
--------------------------------------------------------------
Ovi Mail: Easy setup in minutes
http://mail.ovi.com

I have learn new things..


posted by Hadri Aziz

No comments

 Aku sudah belajar bende baru.. yay!


     -Hospital merupakan tempat mengeratkan Silaturrahim..-
Hum, selama ini aku x tahu pun yg hospital ni merupakan tempat mengeratkan Silaturrahim.
Yang aku tahu, hospital ni tempat tunggu org sakit2 je..
hehe..
Baru2 ini, sewaktu aku melawat nenek aku.. tak sangka pulak ramai orang menambah kawan kat situ ye..
hum, ape-ape ajelah orang tua-tua ni..

   p/s: Hum, ini je lah yg aku dah belajar...
kalau aku ade belajar ape-ape lagi.. nanti aku update yer.!!!


Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com


Cyber Cafe


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam..
huhu..
ni lah nasib orang yg dah kerosakan laptop..
CC je lah alamat nye ye..
huhu..
kini penulis sedang berada di salah sebuah cyber cafe di Sabak bernam.
kalau x silap saya Neo cafe..
hum.. x pe lah..
asalkan dapat online ye..
hehe..

Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com


Kota bharu. .


posted by Hadri Aziz

No comments

Here we go. . To our next destination. . We are going to kota bharu. . (adoyai, kenapa pulak ber speeking pulak ni. . )huhu, dah lah bi rosak yerk. . Urm, ni gi kb bukan nak jalan2. . Ni nak lawat nenek. . Entah sakit apa nenek aku tu. . Huhu, arap nenek aku copat sembuh. . Ok . . Tata. .


p/s: to the resque. .
--------------------------------------------------------------
Ovi Mail: Available in 15 languages
http://mail.ovi.com

Makan durian


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam. . Huhu. . Sempat lg saya sekeluarga makan durian. . Hehe, berhenti jap kat kg kati. . Perak kot. . Alang2 dah beli. . Makan je lah. . Hum, gambar di atas menunjukkan ayah saya sedang berusaha mengopek durian. .


p/s : owh ya, maaf ya mizz yasmin. . Saya tak terperasan ulasan anda pada pos poco2. . Saya sudah membalas ulasan anda. .
--------------------------------------------------------------
Ovi Mail: Simple and user-friendly interface
http://mail.ovi.com

A journey. .


posted by Hadri Aziz

No comments

Salam alaik. . Huhu. Skarunk ni tengah on da way nak g blek kampung. . Kat kelantan dowh. . Dapat hupdate blog pake mail je. . X de internet kat kampung tuh. . Urm, perjalanan dari sabak bernam ambil masa selama 7 jam. . That's a long time. . Owh, sebelum bertolak sempat lagi nak makan2. . Huhu. . Enjoy. . Urm, tuk mane2 yg nak g blek kampung gak. . Hati-hati ya. . Tata. .
--------------------------------------------------------------
Ovi Store: Download apps, games, videos and more
http://store.ovi.com/?cid=ovistore-fw-bac-na-acq-na-ovimail-g0-na-2

C.U.T.I


posted by Hadri Aziz on ,

No comments

Salam alaik..
syukur..
akhirnya cuti panjang sudah bermula..
alamat berparti lah aku ya...
hehe..
owh ya, hum...
laptop tuan hamba sudah rosak..
macam mana nih...
huhu,
skunk aku terpaksa online kat perpustakaan, sekolah atau cyber cafe ( yg mana satu pilihan hati)..

hum, Selamat Bercuti Ya Semua..
Jaga diri elok-elok.. no notti-notti...
(apa lagi ya)
huhu, sudah kebuntuan nak tulis apa lagi..
hehe..

sampai sini je..
salam terhormat..
doakan aku tuk ujian akhir semester sem ni ya..
lagi beberapa minggu lagi dapat result...
=)


Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com


ujian!!!!!!


posted by Hadri Aziz on

No comments

salam semua..
hehe, nak lalu kejap je...
urm, skarang ni musim ujian n sekarang ni gak kita orang tengah bertungkus-lumus nak menjawab soalan..
hurm, minta maaf kalau saya ada wat salah ya..
dan,, tolong doakan saya untuk kejayaan...
x dapat lama kat depan komputer..
nak g memghadap buku pulak ya..
urm, saya tak lupa nak mendoakan kau semua.!!


Truly:-

Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com/


Kawan selamanya


posted by Hadri Aziz on

1 comment

Salam,
hehe. Sekarang, buka mata luas-luas..
perhatikan gamba di bawah dengan penuh khusyuk..
hehe..


+klik untuk tumbesaran+


gamba tersebut dirakam pada tarikh tertentu.
waktu ni aku tengah chat ngan kawan baik aku..
mmg dari tadika lagi kita org dah kenal.. hehe.
well, nama dan segala maklumat lain dirahsiakan kecuali jantina iaitu perempuan..huhu..
urm, harap hubungan persahabatan antara kitaorg akan kekal selamanya..
amin


Truly:-
Zul Hadri B Abd Aziz
http://budak-skolah.blogspot.com/


Google+ Followers