Satu Semester Satu Post


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera everyone.

yes dah lama tak update blog and yes last time update blog lepas habis sem 1 kat Lendu. sangat lama. and now sem dua dah habis baru nak update blog sebab i miss typing and everything about this blog. sem 2 changed me a lot. ada yang suka and ada yang tak suka with what i have gone through but what the worst could happen kan. as long as pandai jaga diri sendiri. jangan sampai terjual badan kat luar negara pulak nanti.

sem 2 is quiet rough. banyak sangat menangis bergaduh salah faham semua and everything but we managed to go through it. sem 2 jugak banyak good memories happened which aku tak kan pernah lupa. people come and people go. ramai yang leave us this sem. ada classmate yang pergi, ada bestfriend yang pergi, ada orang yang setiap hari keluar sama sama dengan aku pergi. but its okay. im not sad. no actually im sad. im very sad. tapi apa boleh buat. they leave for good. sambung belajar, masuk degree, bukak bisnes. who am i to halang them from leaving me kan. ada rezeki akan jumpa each other balik.

sem 2 sumpah banyak gila drama. like banyak gila. not the kind of drama yang akan kau tengok kat tv setiap minggu but the kind of drama yang akan memeningkan kepala otak. i hate all the drama but tak boleh nak elak all the drama. walaupun like banyak gila drama but seriously i still love them so much. without the drama there is no fun in life pun.

okbai tak tahu sebenarnya kenapa tiba tiba update blog

http://about.me/hadri
Hadri Aziz. 

Goodbye Sem 1


posted by Hadri Aziz

Comments Off

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia huhaaaaa !

Masa aku mula daftar di UiTM Lendu aku takda walau sorang pun kawan aku takda walau sorang pun yang aku kenal. sangat scary lagi lagi fikir bukan semua sebaya dengan aku. lagi scary sebab tak pandai buat kawan. scary jugak sebab takut orang panggil aku freak. but after dah satu semester duduk kat sana aku ada macam macam jenis kawan. aku ada roomate yang sangat terbaik, level mate yang sangat caring, classmate yang melimpah limpah hebatnya, sepresi yang awesome, diva yang melampau divanya, hanjeng yang kuat kuat dan paling sayang Bentara Clown (BC) dan semua semua lah kawan yang aku kenal.

this is me being not ready and all awkward masa
mula mula daftar

Yes mula mula masuk UiTM memang sangat takut since aku dah lari dari aliran sains but at the end baby this is what i want. thanks god for masscomm. Alhamdulillah aku dah habis sem 1. I have been struggling a lot untuk tamatkan sem 1. nasib ada kawan kawan yang sedia membantu bila ada masalah. at first rasa macam eh tak mampu kot nak tamatkan sem 1 but no i am not a quitter and aku berjaya. i am sooo glad and tak sabar pulak untuk sem 2.

this is me being so cool and awesome (loljk)

http://about.me/hadri
Hadri Aziz. 

Silang Budaya KMPP 2014


posted by Hadri Aziz

No comments

Assalamualaikum dan salam sayang !

tak babe tak. malang nya aku tak pergi program Silang Budaya kat matrik penang. tak aku tak pergi. ya Allah sedih gila melampau lampau sebab tak dapat pergi Silang Budaya. kalau ikutkan plan dah cantik nak pergi matrik penang but last last tukar hari pulak program tu. memang tak lah nak skip sampai lebih tiga kelas semata mata nak pergi sana. mampus aku kena repeat subjek nanti. sangat sedih kecewa duka lara tak dapat pergi matrik penang. so aku mampu tengok gambar kawan kawan yang lain bergembira pergi matrik penang dekat instagram je and i refuse to like gambar those yang pergi matrik penang sebab dengki. haha ya tuhan perangai sampai macam tu.

if you guys ask me do i miss matrik penang yes the answer is always yes. berjuta memori baik memori buruk kat matrik penang. and berjuta kawan kawan aku yang sumpah aku rindu gila nak peluk gigit semua hmm hmmmmm. ingatkan boleh lah jumpa ex-roomate, ex-classmate dengan team ItXpert semua but hmmm takda rezeki. insyaAllah next time. sangat berharap sebelum yang lain habis matrik, aku dapat pergi sana and at least stay dua tiga hari. for no reason i dont know kenapa tak boleh nak let it go lagi matrik penang. mungkin sebab matrik penang banyak bagi aku pengajaran selain daripada pengalaman yang aku tak boleh nak korek gali cari senang senang. matrik penang makes me a stronger person.


to those yang masih struggle study kimia fizik bio math dekat matrik, good luck guys. saya dah tak perlu kot nak letupkan kepala belajar semua tu yang memang subhanallah memecahkan otak. all the best for PSPM 2 later. and sumpah aku tak lupa walau seorang pun warga pelajar matrik penang yang aku sayangi. ewah.

P/S: to Lendurians sekalian especially the Diamonds (if you guys ever read this laaaaah) , my life is here now with you guys so imma live it right. walaupun saya cuma insan biasa namun saya akan cuba jadi luar biasa. ya mungkin agak merepek but i love you guys. cheers to another four sem bersama (insyaAllah) walaupun sem 1 tak habis lagi ! huhahiyaaaa




http://about.me/hadri
Hadri Aziz. 

Google+ Followers